Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2009

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΦΥΛΑΚΩΝ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΛΙΑ ΤΟΥΣ;;;

Στρατηγείο του εγκλήματος αποδεικνύονται για ακόμη μία φορά οι φυλακές. Πέντε από τους κατηγορούμενους ως μέλη του συνδικάτου του εγκλήματος είναι κρατούμενοι σε διάφορες φυλακές της χώρας- φέρονται μάλιστα να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην απαγωγή Παναγόπουλου όσο και στη συνολική δράση του κυκλώματος με τα συμβόλαια θανάτου, τις δολοφονίες και τους εκβιασμούς.
Το γεγονός ότι είναι κρατούμενοι δεν αποτελεί εμπόδιο για τη συνέχιση της εγκληματικής τους δράσης, με κύριο όπλο και μέσο επικοινωνίας τους τα κινητά τηλέφωνα.

Παρά το γεγονός ότι τα κινητά απαγορεύονται στις φυλακές και μάλιστα η κατοχή τους αποτελεί και ποινικό αδίκημα, εντούτοις όσοι κρατούμενοι έχουν χρήματα αποδεικνύεται στην πράξη πως μπορούν να έχουν ό,τι χρειάζονται. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Αστυνομίας, η ταρίφα για να περάσει από τον έλεγχο στις φυλακές του Κορυδαλλού ένα κινητό τηλέφωνο φτάνει τα 2.500 ευρώ, ενώ περίπου 1.000 ευρώ κοστίζουν τα στραβά μάτια για τα κινητά σε άλλες φυλακές της χώρας.
ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
ΜΕ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ....


Πολλές φορές στο παρελθόν έχει αποδειχθεί ότι μέσω κινητών τηλεφώνων έχουν δοθεί εντολές για την εκτέλεση εγκληματικών πράξεων και έχουν χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση των σχεδίων κυρίως βαρυποινιτών. Η πιο πρόσφατη περίπτωση που τα κινητά έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εκτέλεση σχεδίου, ήταν η απόδραση με ελικόπτερο, για δεύτερη φορά μάλιστα, του Βασίλη Παλαιοκώστα και του συνεργού του Αλκέτ Ριτζάι από τον Κορυδαλλό.

Μετά την πρώτη απόδραση που είχε γίνει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, είχαν εξαγγελθεί μέτρα, τα οποία αν εφαρμόζονταν οι φυλακές θα ήταν φρούρια. Ανάμεσα στα μέτρα ήταν η τοποθέτηση πλέγματος ώστε να μην μπορεί να προσεγγίσει ελικόπτερο, ενώ τα σχέδια για την τοποθέτηση και στις φυλακές, όπως σε μια σειρά άλλων δημοσίων κτιρίων και υπηρεσιών, συστήματος απενεργοποίησης των κινητών τηλεφώνων έχει συναντήσει πολύ ισχυρή αντίσταση.
Παρά το γεγονός ότι στη Βουλή για παράδειγμα, τα κινητά μπλοκάρονται, στις φυλακές έχουν επικρατήσει οι αιτιάσεις περί κινδύνων για την υγεία τους που προβάλλουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Κι όμως, όταν η δίκη της 17Ν διεξαγόταν στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού, το σύστημα απενεργοποίησης των κινητών είχε εγκατασταθεί και λειτουργούσε ανελλιπώς.
«Δεν χρειάζονται μέτρα και εξαγγελίες για αυστηρότερες ποινές», λέει αξιωματικός της Ασφάλειας. «Άλλωστε, για τον ισοβίτη τι θα πει αυστηρότερη ποινή; Θα φοβηθεί ο Βλαστός; Ας τους κόψουν όμως τα κινητά και μαζί θα τους έχουν κόψει και τα πόδια».


Σύμφωνα με την Αστυνομία, ειδικά τα κυκλώματα των νονών εξακολουθούν να διατηρούν τη δομή τους και τη δραστηριότητά τους ακόμη κι αν μέλη καταλήγουν στις φυλακές. Πολλές φορές κατά το παρελθόν, έχουν διαπιστώσει ότι εντολές για ξεκαθαρίσματα και βομβιστικές ενέργειες έχουν δοθεί ακόμη και μέσα από φυλακές υψίστης ασφαλείας, όπως είναι θεωρητικά οι φυλακές του Κορυδαλλού, του Μαλανδρίνου και της Κέρκυρας.

Στην υπόθεση του συνδικάτου, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, το μεγαλύτερο μέρος των συνομιλιών που έχουν καταγραφεί και με κωδικές φράσεις δίνονταν οδηγίες για εγκλήματα, είναι μεταξύ των αρχηγών που βρίσκονται στις φυλακές και των μελών της συμμορίας έξω από αυτές. Με κωδικούς που αποκρυπτογραφήθηκαν στη διάρκεια της παρακολούθησης των τηλεφώνων, οι κατηγορούμενοι προσδιόριζαν τα χτυπήματά τους. Για παράδειγμα, όταν μιλούσαν για «λουκούμια» περιέγραφαν βόμβες και όταν έλεγαν «θα κανονίσουμε» μιλούσαν για συμβόλαιο θανάτου.

ΚΑΙ ΡΩΤΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΞΗΣ ΑΠΛΟ...
ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΕΙΔΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ;;;
ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ Ή ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ;;;
ΣΥΝΕΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΠΩΦΕΛΟΎΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ....

ΠΡΕΖΑ TV
6-7-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πρεπει να εισαι πολυ ηλιθιος για να γραφεις με κιτρινα γραμματα σε ασπρο φοντο.