Παρασκευή, Ιουλίου 17, 2009

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ Η ΒΡΩΜΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ.

Εκτός ελέγχου βρίσκονται τα ποσά που διατίθενται από τα νοσοκομεία στα ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας.
Τα σχετικά κονδύλια έχουν σχεδόν διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, χωρίς να υπάρχει ανάλογο αποτέλεσμα και στην εικόνα των νοσοκομείων.
Την ώρα που το ΕΣΥ «βουλιάζει» από τα χρέη των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, οι συμβάσεις με τα ιδιωτικά συνεργεία ανανεώνονται, με ποσά που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι μεγαλύτερα έως και κατά 100%.

Τα στοιχεία αυτά περιέχονται σε ερώτηση που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο βουλευτής ο οποιος κάνει λόγο για «χορό εκατομμυρίων» και παραθέτει τα στοιχεία από 23 νοσοκομεία της χώρας. Τα νοσοκομεία αυτά πληρώνουν 23,2 εκατ. ευρώ, ενώ πλήρωναν 11,7 εκατ. (αύξηση πάνω από 88%).

Την πρώτη θέση κατέχει το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», η διοίκηση του οποίου πληρώνει 4,78 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο σε συνεργείο καθαριότητας. Το ποσό είναι υπερδιπλάσιο από το αντίστοιχο που κατέβαλε το 2003 (2,06 εκατομμύρια).
Αυξημένο κατά τρεις φορές είναι το ποσό που πληρώνει η διοίκηση του «Θριάσιου» νοσοκομείου. Εως το 2004, κατέβαλε 287.920 ευρώ το οκτάμηνο. Τον Απρίλιο του 2007, υπέγραψε νέα σύμβαση ύψους διετούς διάρκειας και ύψους 3,04 εκατ. ευρώ (1,01 εκατ. το οκτάμηνο).
Υπερδιπλάσιο είναι το ποσό που προβλέπει η νέα σύμβαση και στο Παίδων Πεντέλης. Μέχρι το 2005, η διοίκηση πλήρωνε σε ιδιωτικό συνεργείο το ποσό το 258.183 ευρώ. Με νέα σύμβαση που υπέγραψε πέρυσι, αυτό ανήλθε πλέον στα 586.603 ευρώ.
Σημαντική είναι η αύξηση στο ποσό που καταβάλλει και το νοσοκομείο «Αγλαϊα Κυριακού». Η σύμβαση που είχε έως το 2004, προέβλεπε ετήσια δαπάνη 650.802 ευρώ, η οποία έφτασε πέρυσι το 1,33 εκατομμύριο.

«Ο υπερδιπλασιασμός του κόστους καθαριότητας των νοσοκομείων, χωρίς να καλυτερεύσει η καθαριότητα, δείχνει τον τρόπο με τον οποίο η ΝΔ χειρίζεται το δημόσιο χρήμα και εξηγεί απολύτως το γιατί φτάσαμε σήμερα σε αυτή την τραγική οικονομική κατάσταση το ΕΣΥ», επισημαίνει ο βουλευτης.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ,ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;;;
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ,ΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ,ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
17-7-2009


Δημητρης Καραγιωργος-Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: