Παρασκευή, Ιουλίου 17, 2009

ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΝΑΤΙΝΆΞΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ NORTEL,ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΜΠΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ...---ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ---

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΑΚΡΑ.
ΜΗΝ ΣΑΣ ΦΑΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ,ΕΑΝ ΔΟΥΜΕ ΣΚΗΝΙΚΑ ΣΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ Ή ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ,ΝΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ...

Μετά τις ομηρείες διευθυντικών στελεχών, οι εργαζόμενοι στα γαλλικά εργοστάσια πρωτοτυπούν και πάλι λανσάροντας ένα νέο όπλο στον αγώνα των κοινωνικών διεκδικήσεων: το μπουρλότο.

Υπό την απειλή μαζικών απολύσεων την 1η Αυγούστου, οι εργαζόμενοι στη Nortel Γαλλίας -θυγατρική της καναδικής εταιρείας παραγωγής εξοπλισμού στην επικοινωνία που κήρυξε πτώχευση πριν από λίγους μήνες- υποστηρίζουν ότι «δεν έχουν τίποτα να χάσουν» και ότι για τον λόγο αυτό έζωσαν το εργοστάσιο με φιάλες αερίου, τις οποίες θα ανατινάξουν εάν δεν βρεθεί «μία αξιοπρεπής λύση» για τους 467 (από 683 συνολικά) που πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους.

Το νέο αυτό περιστατικό εξελίσσεται λίγες μόλις ημέρες μετά την εκτόξευση παρόμοιων απειλών από τους εργαζομένους της γαλλικής εταιρείας κατασκευής εξοπλισμού αυτοκινήτων, New Fabris, οι οποίοι ζήτησαν αποζημίωση ύψους 30.000 ευρώ για τον κάθε υπάλληλο που θα βρισκόταν στον δρόμο μετά το λουκέτο της επιχείρησης.
Οι συνδικαλιστές που εκπροσωπούν τους υπαλλήλους της Nortel επεσήμαναν χθες ότι θα ζητήσουν 100.000 ευρώ ανά άτομο που θα απολυθεί, ενώ προειδοποίησαν ότι «οι εργαζόμενοι είναι πολύ εκνευρισμένοι από την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζονται τους δύο τελευταίους μήνες και είναι έτοιμοι να φτάσουν μέχρι τέλους».

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, η απειλή για... μπουρλότο εκ μέρους των εργαζομένων έρχεται ύστερα από διάφορες δράσεις που ανέλαβαν τους τελευταίους δύο μήνες αλλά και έπειτα από μία ολόκληρη εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων, η οποία φαίνεται να έπεσε στο κενό.
Οπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, η εργοδοσία νομίζει ότι θα είμαστε μονίμως καλοί και ευγενικοί και ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να μας κοροϊδεύει αιωνίως, αλλά σφάλλει...

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον γαλλικό Τύπο, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους εργαζομένους ήταν το γεγονός ότι η αντιπρόσωπος της βρετανικής εταιρείας που έχει αναλάβει -μαζί με μία γαλλική- να φέρει εις πέρας την εκποίηση του εργοστασίου δεν εμφανίστηκε στη συνάντηση που είχε προγραμματιστεί με τους απεργούς.
Αυτό, επισημαίνουν τα ΜΜΕ, εξαγρίωσε τους εργαζομένους, που γνωρίζουν ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί αγοραστής μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα χάσουν και οι 683 τη δουλειά τους.

Πάντως, οι αναλυτές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στη γαλλική κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι η νέα αυτή «στρατηγική» φαίνεται να κερδίζει έδαφος στους κόλπους των εργαζομένων σε ολόκληρη τη χώρα. Οπως επισημαίνουν, η απάθεια με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις συνέπειες που έχει η οικονομική κρίση σε εκατοντάδες πολίτες, κινδυνεύει να ριζοσπαστικοποιήσει χιλιάδες οικογένειες χαμηλόμισθων με ό,τι αποτέλεσμα αυτό συνεπάγεται.

ΠΡΕΖΑ TV
17-7-2009


ΜΕΛΙΝΑ ΧΑΡΙΤΑΤΟΥ-ΕΘΝΟΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι γίνεται ο συνδικαλισμός λαμόγια. Όχι με ανακοινώσεις.

Ανώνυμος είπε...

χαχα να το τιναξουν στον αερα το μπουρδελο