Τετάρτη, Ιουλίου 08, 2009

ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ,ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ...

ΑΝΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ,ΤΟΝ ΤΖΟΓΟ,ΤΑ VIDEO GAMES ΚΑΙ ΤΟ INTERNET,ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΚΕΝΤΡΑ.
Ο ΛΟΓΟΣ...ΤΟ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΥΡΙΩΣ,ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΖΑΚΙΑ...

Παρά τη δημόσια δέσμευση του ίδιου του υπουργού Υγείας, ο οποίος στις 25 Ιουνίου εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών ανακοίνωσε πως στις 29 του ίδιου μήνα θα εξοφλήσει μέρος του τεράστιου συσωρευμένου από χρόνια χρέους του υπουργείου προς τα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και συγκεκριμένα πως θα δοθούν περί τα 6 εκατομμύρια ευρώ από τα 13 εκατομμύρια των χρεωστουμένων, μέχρι σήμερα τίποτε δεν έχει γίνει.

Γι' αυτό τον λόγο πανελλήνια προειδοποιητική απεργία και πορεία διαμαρτυρίας από τη Βουλή (στις 10 π.μ.) προς τα κεντρικά γραφεία του ΟΚΑΝΑ πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι στα 72 Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων, οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν θα πάψουν να αγωνίζονται ώστε να μη διαλυθούν τα Κέντρα, των οποίων το έργο για την ενίσχυση των αντιστάσεων της νεολαίας στις εξαρτήσεις έχει επιβραβευτεί από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τα Ναρκωτικά. Καταγγέλλουν ακόμη ότι δεν θα ανεχτούν -εκτός των άλλων που υφίστανται επί έτη- να πέσουν και θύματα απάτης και κοροϊδίας.

Σημειώνουν ότι η αθέτηση των υποσχεμένων για τις 29 Ιουνίου συνιστά πλέον και παντελή έλλειψη σεβασμού προς τους θεσμούς, καθώς η διαβεβαίωση αυτή δόθηκε και στον αντιπρόεδρο του Σωματείου από εντεταλμένο του ΟΚΑΝΑ ενώπιον του προέδρου και του αντιπροέδρου της Βουλής κ.κ. Σιούφα και Σούρλα, οι οποίοι στη συνέχεια τοποθετήθηκαν δημόσια υπέρ της χρηματοδότησης της πρόληψης με περιστολή άλλων, επικοινωνιακού τύπου, δαπανών.

ΠΡΕΖΑ TV
8-7-2009


enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: