Δευτέρα, Ιουλίου 06, 2009

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ...ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...

Το θέμα της καθυστέρησης της απονομής της Δικαιοσύνης συζητήθηκε - μεταξύ άλλων – στην εθιμοτυπική συνάντηση που είχε ο υπουργός Δικαιοσύνης με τους νέους προέδρους και αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου και του ΣτΕ, καθώς και με τους αντιπροέδρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ακολούθως, ο υπουργός Δικαιοσύνης μαζί με τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης επισκέφθηκαν τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Δένδιας, τις προσεχείς ημέρες πρόκειται να συγκληθεί για πρώτη φορά το Εθνικό Συμβούλιο Δικαιοσύνης όπου θα τεθούν τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Δένδιας επισήμανε πως οι "μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων έχουν πλέον φτάσει σε φαινόμενα αρνησιδικίας". Αναφερόμενος στην εξάρθρωση του κυκλώματος απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου, ο κ. Δένδιας έκανε γνωστό ότι μηχανήματα εντοπισμού κινητών τηλεφώνων που είχαν τοποθετηθεί σε τρεις φυλακές της χώρας εντόπισαν 214 κινητά τηλέφωνα, εκ των οποίων τα δύο εμπλέκονται στην απαγωγή του εφοπλιστή.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης δε θέλησε να κατονομάσει τις φυλακές στις οποίες εντοπίστηκαν τα κινητά τηλέφωνα. Επιπλέον, μέσα στο καλοκαίρι θα αποφασιστεί αν θα μπουν αντίστοιχα μηχανήματα σε όλες τις φυλακές, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν και μηχανήματα φραγής κινητών τηλεφώνων.

Ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Γ. Καλαμίδας δήλωσε πως δεν επιθυμεί να κάνει "απλή συντήρηση στη Δικαιοσύνη, αλλά θέλει να προσθέσει ένα λιθαράκι", ενώ ο νέος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντες, ανέφερε πως "πρώτο μας μέλημα είναι η τήρηση του νόμου και του Συντάγματος, καθώς και η προστασία του πολίτη".
"Η καλύτερη Δικαιοσύνη είναι ένα θέμα πολύπλοκο. Θα πρέπει να δούμε το πρόβλημα στο σύνολό του", ανέφερε από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Π. Πικραμένος.

Μιλώντας στο κεντρικό μαγκαζίνο του ΣΚΑΪ 100.3 ο καθηγητής εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης τόνισε ότι "είναι γνωστό σε όλους ποιοι ελέγχουν τις φυλακές", λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "οι φύλακες ελέγχουν μόνο τους διαδρόμους".
Είπε επίσης ότι "το οργανωμένο έγκλημα δε λειτουργεί αν κάποιοι αξιωματούχοι δεν κάνουν τα στραβά μάτια" και επισήμανε ότι "η πολιτεία βρίσκεται σε ομηρία από τους σκληρούς των φυλακών, στους οποίους οι σωφρονιστικές διοικήσεις δίνουν προνόμια".
Στις ελληνικής διωκτικές αρχές συνολικά απέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος την επιτυχία της εξάρθρωσης της σπείρας. "Πρόκειται για μια υπόθεση της οποίας μόλις αρχίζει η δικαστική διερεύνηση", κατέληξε ο κ. Αντώναρος.

ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...;;;
ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ,ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ...

ΠΡΕΖΑ TV
6-7-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: