Δευτέρα, Ιουλίου 20, 2009

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΤΟΥΡΚΩΝ,ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ...ΤΕΛΙΚΑ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΜΑΣ,ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΑ.

Δύο Τούρκοι φίλοι, ο 26χρονος Ονούρ Τσετίν και ο 25χρονος Μπουράκ Μπουλμπούλ, που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Αδραμυττίου, καταγγέλλουν ότι ξυλοκοπήθηκαν άγρια από Ελληνες λιμενικούς που τους συνέλαβαν, ενώ επέβαιναν σε πλαστική βάρκα ανοικτά του Κουτσούκουγιου μεταξύ Μήθυμνας Λέσβου και μικρασιατικών ακτών.

Το γεγονός πήρε μεγάλη δημοσιότητα από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, σύμφωνα με τα οποία οι δυο φίλοι είχαν βγει για ψάρεμα και θεωρήθηκαν από τους τέσσερις άνδρες του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος παράνομοι μετανάστες, των οποίων και η είσοδος στην Ελλάδα απετράπη. Εκτός από τον ξυλοδαρμό οι δυο νέοι καταγγέλλουν ότι τους εκλάπη και κάθε τι πολύτιμο, τα δε κινητά τους τηλέφωνα τα πέταξαν στη θάλασσα. Οι δύο Τούρκοι έγιναν μετά από ώρες αντιληπτοί από τουρκική ακταιωρό, η οποία και τους μετέφερε σε λιμάνι της τουρκικής ακτής.

Από ελληνικής πλευράς τώρα, η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος διαψεύδει το γεγονός χαρακτηρίζοντας ανυπόστατα και αναληθή τα δημοσιεύματα, ενώ στελέχη του Σώματος στη Λέσβο υπενθύμιζαν ότι του δημοσιογραφικού θορύβου στην Τουρκία επακολούθησε πραγματική εισβολή σχεδόν 110 παράνομων μεταναστών στη Λέσβο το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή. Επίσης, υπενθυμίζουν ότι το καταγγελλόμενο γεγονός υποτίθεται ότι συνέβη λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, σύμφωνα με τον οποίο και καταδικάζεται κάθε πράξη βίας κατά πολιτών από μέρους στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Εδώ να σημειώσουμε ότι στο παρελθόν έχουν δει το φως της δημοσιότητας καταγγελίες σχετικές με πρακτικές βίας Ελλήνων λιμενικών σε βάρος παράνομων μεταναστών, τα οποία και δεν ελέχθησαν καν. Χαρακτηριστικές είναι οι προ έτους σχεδόν καταγγελίες της μη κυβερνητικής οργάνωσης PROASYL, αλλά και οι καταγγελίες στον Τύπο για τραυματισμό Τούρκου μεταφορέα, ο οποίος χειρούργηθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης τον Οκτώβριο του 2007 με σπασμένη σπλήνα. Και αυτή η καταγγελία ουδέποτε ελέγχθηκε καν.

Επίσης, ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα της ΕΔΕ για τον άγριο ξυλοδαρμό του 29χρονου Κούρδου από λιμενικούς στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Τον ξυλοδαρμό του 29χρονου παράνομου μετανάστη είχαν καταγγείλει συγγενείς του, ενώ επίσημα τότε το αρχηγείο του Λ.Σ. είχε ανακοινώσει ότι ο νεαρός, που σημειωτέον είχε νοσηλευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, έπεσε και χτύπησε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του.

«Κρυφό» επίσης ακόμα παραμένει και το πόρισμα της ΕΔΕ για τη συμμετοχή λιμενικού στον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 20χρονου Αυστραλού υπηκόου Ντουζόν Ζαμίτ, πέρυσι τον Ιούλιο στη Μύκονο.

Τέλος, να επισημανθεί ότι για οποιαδήποτε καταγγελία κακοποίησης παράνομων λαθρομεταναστών από λιμενικούς υπάρχει πάγια εντολή διερεύνησης του αρχηγού, αντιναυάρχου Θόδωρου Ρεντζεπέρη, ενώ τις έρευνες διεξάγουν οι άνδρες του Γραφείου Εσωτερικών Υποθέσεων του ΥΕΝΑΝΠ.

ΑΠ'ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ,ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ,ΠΟΥ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ ΕΡΙΞΕ ΣΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΑΡΑΝΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
20-7-2009

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αρχισαμε τωρα και την προπαγανδα υπερ των τουρκων δουλεμπορων,σαν δε ντρεπεστε λεω εγω

Ανώνυμος είπε...

ti se kanei na pisteueis tous tourkous?

ταμπα τουμπα είπε...

Να και ένας που αγαπά τους Τούρκους περισσότερο από τους, υποτιθέμενους ομόφυλούς του, Έλληνες.

Γεια σου ραγιά μου ριζοσπάστη.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΑΝ ΔΕΙΣ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ, ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ, ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΑΝ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΑΖΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΚΤΩΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ. ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ ΟΠΟΥ ΑΚΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ