Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2009

ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΡΑΖΕΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΝΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΣΤΑ BLOGS...ΚΑΘΩΣ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ...ΠΑΡΑΝΟΜΗ!!!

Το ενδεχόμενο εμφάνισης προβλημάτων αναφορικά με τη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά, για την κατάργηση της ανωνυμίας των blogs, επισήμανε ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Χρήστος Γεραρής κατά τη δημοσίευση της Έκθεσης Πεπραγμένων της Αρχής για το 2008.

Αναφερόμενος στη γνωμοδότηση Σανιδά για τα blogs, ο κ. Γεραρής υπογράμμισε ότι δεν έχει ληφθεί υπόψη η οδηγία 2002/58 για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, που έχει επικυρωθεί από τη Βουλή με το νόμο 3471/2006, κάτι που δυσχεραίνει σημαντικά τη δυνατότητα εφαρμογής της.

Το άρθρο 4, παράγραφος 1, του νόμου 3471/2006 αναφέρεται στα δεδομένα κίνησης και θέσης για την κατοχύρωση του απορρήτου της επικοινωνίας και διευκρινίζει ότι η άρση του απορρήτου μπορεί να γίνει μόνο υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 19 του Συντάγματος. "Σε αυτή την περίπτωση, ενδεχόμενη ρύθμιση, που θα γίνει χωρίς νομοθετική μεταρρύθμιση, θα δημιουργήσει προβλήματα", υποστήριξε ο πρόεδρος της Αρχής.

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ,ΛΕΕΙ ΤΑ ΟΣΑ ΦΩΝΑΖΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ,ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ BLOGS...
ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ,ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ,ΚΑΘΩΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΝΟΜΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ,ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΕΙ ΥΠΑΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.

ΠΡΕΖΑ TV
1-7-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: