Τετάρτη, Ιουλίου 22, 2009

ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ Ο ΣΑΡΚΟΖΙ,ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ "ΠΑΡΑΝΟΜΟ" DOWNLOAD ΣΤΟ INTERNET

Το νομοσχέδιο για τον «Μεγάλο Αδελφό» στο Ιντερνετ, το οποίο τιμωρεί όσους κατεβάζουν παράνομα μουσική ακόμα και με φυλάκιση, επαναφέρει ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες απασχολεί τη γαλλική κοινή γνώμη εξαιτίας των δημοσκοπήσεων που φαίνεται πως είχε παραγγείλει το Μέγαρο των Ηλυσίων και τις οποίες αργότερα παρουσίαζαν ως «ανεξάρτητες έρευνες» διάφορα ΜΜΕ.

Παρά το «χαστούκι» που δέχτηκε τον περασμένο μήνα από το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας σχετικά με τα δρακόντεια μέτρα του για την πειρατεία στο Διαδίκτυο, ο Νικολά Σαρκοζί, σύζυγος της τραγουδίστριας Κάρλας Μπρούνι, επέστρεψε δριμύτατος, καταθέτοντας προς συζήτηση στο Κοινοβούλιο αναθεωρημένο το αμφιλεγόμενο σχέδιο νόμου «Ηadopi».

Ο εν λόγω νόμος αρχικά προέβλεπε τη δημιουργία μιας επιτροπής η οποία θα παρακολουθούσε τις online δραστηριότητες των Γάλλων και θα εντόπιζε τους χρήστες, οι οποίοι επανειλημμένα κατεβάζουν παράνομα μουσική, ταινίες και βιντεοπαιχνίδια.
Εφόσον οι χρήστες αυτοί δεν λάμβαναν υπόψη τους τις προειδοποιήσεις που θα τους αποστέλλονταν μέσω e-mail, η υπηρεσία Hadopi θα είχε το δικαίωμα να διακόψει την πρόσβασή τους
στο δίκτυο έως και για έναν χρόνο.

Ωστόσο, το Συνταγματικό Συμβούλιο ακύρωσε τον νόμο του Σαρκοζί που είχε ψηφιστεί τον Μάιο, κατόπιν προσφυγής της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης που τον επέκρινε ως ανούσιο και ελευθεροκτόνο.

Τώρα το αναθεωρημένο νομοσχέδιο, η ψήφιση του οποίου αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο -ένα ακόμη πλήγμα για την κυβέρνηση Σαρκοζί-, προβλέπει ότι η υπηρεσία παρακολούθησης δεν θα είναι σε θέση να τιμωρήσει από μόνη της τους παραβάτες, αλλά θα αναφέρει τα περιστατικά σε δικαστές.
Με συνοπτικές διαδικασίες οι δικαστές θα αποφασίζουν εάν ο κατηγορούμενος θα τιμωρηθεί με διακοπή της σύνδεσής του μέχρι έναν χρόνο, με πρόστιμο ύψους... 300.000 ευρώ ή με φυλάκιση για δύο έτη! Εάν πάλι κάποιος κατεβάσει παράνομα από ξένο λογαριασμό εν αγνοία του ιδιοκτήτη, τότε εκείνος θα κρίνεται ένοχος για «αμέλεια» και θα αντιμετωπίζει πρόστιμο 1.500 ευρώ και διακοπή των υπηρεσιών Ιντερνετ για έναν μήνα.

Εν τω μεταξύ η υπόλοιπη Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν στενά το καυτό ντιμπέιτ που εξελίσσεται στη Γαλλία για τον αντιπειρατικό νόμο, ώστε να εκτιμήσουν την αποτελεσματικότητά του. Ενώ οι τραγουδιστές και τα στελέχη της μουσικής βιομηχανίας πιέζουν τον «Σαρκό» να περάσει το νομοσχέδιο, οι ενώσεις καταναλωτών και οι οργανώσεις για τις ατομικές ελευθερίες χαρακτηρίζουν τα μέτρα «δρακόντεια».
Παρόλο που δεν φτάνει την αυστηρότητα του νόμου των «τριών χτυπημάτων» του Σαρκοζί, και η καναδική κυβέρνηση κατέθεσε τη Δευτέρα νέο νομοσχέδιο για την πειρατεία.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΙΕΣΕΙΣ Ο ΣΑΡΚΟΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΤΡΟΥ...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ,ΠΡΩΗΝ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ,Η ΟΠΟΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ CD'S ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑΣ,Ή ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ STUDIOS ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΝΟΜΟΥ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΤΣΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΚΙ'ΑΛΛΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΣΤΟ iNTERNET;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
22-7-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: