Κυριακή, Ιουλίου 12, 2009

ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ H1N1,ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ,ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ 600 ΘΑΝΑΤΟΥΣ...

Το μεγαλύτερο μέρος του μαθητικού πληθυσμού είναι πολύ πιθανό να νοσήσει από τη νέα γρίπη το φθινόπωρο, αποφαίνονται πλέον οι ειδικοί επιστήμονες. Πιο ευάλωτα είναι τα «πρωτάκια», καθώς το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν έχει ακόμη ισχυροποιηθεί. Παρ' όλ' αυτά, σχέδιο ανάσχεσης της νόσου δεν φαίνεται να έχει καταρτιστεί ακόμη από το υπουργείο Υγείας, το οποίο θα περιοριστεί στη διακοπή λειτουργίας των σχολείων εάν επεκταθεί η ασθένεια. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και διευθυντής της Γ' Παθολογικής Κλινικής και της Μονάδας Λοιμώξεων Ερυθρού Σταυρού, Μ. Λαζανάς, θεωρεί την επέκταση της νόσου αναπόφευκτη το επόμενο διάστημα:

«Τα κρούσματα δεν θα είναι απλώς πολύ περισσότερα τους επόμενους μήνες, αλλά θα υπάρξει και μεγάλη διασπορά στον μαθητικό πληθυσμό, επειδή υπάρχει μεγάλος συνωστισμός στις αίθουσες. Τα θρανία απέχουν εκατοστά το ένα από το άλλο. Η επαφή και τα αγγίγματα είναι αναπότρεπτα μεταξύ των μαθητών. Ενας να φτερνιστεί, θα μεταδοθεί ο ιός σε όλη την τάξη. Ετσι, είναι πιθανό ακόμη και το 100% των παιδιών να κολλήσουν. Αλλωστε, η εκτίμηση είναι πως ο ιός θα διασπαρεί τουλάχιστον στο 50% του ελληνικού πληθυσμού». Το σενάριο μοιάζει εφιαλτικό, αλλά οι επιστήμονες παραμένουν καθησυχαστικοί, αφού η νέα γρίπη μέχρι στιγμής εμφανίζεται με ήπια συμπτώματα, ενώ και η θνητότητα εξ αυτής είναι μικρότερη σε σχέση με την εποχική γρίπη. «Οι γονείς δεν πρέπει να ανησυχούν, διότι ούτως ή άλλως δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Οταν θα συμβεί, θα κλείσουν όλα τα σχολεία, όπως συνέβη και στο Μεξικό και την Αμερική. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τηρούμε τα μέτρα της προσωπικής υγιεινής και να δείχνουμε ιδιαίτερη προσοχή στα σταγονίδια. Οταν θα βγει στην αγορά το εμβόλιο, τότε θα το κάνουν όσοι πρέπει. Αλλά το ζήτημα είναι πως όσο κυκλοφορεί, ο ιός μπορεί και να αλλάξει συμπεριφορά». Ο Μ. Λαζανάς αναμένει τη μεγάλη διασπορά του ιού ακόμη και νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο: «Μπορεί η μεγάλη επέκταση να γίνει και πριν από τον Σεπτέμβριο, ανάλογα με το πόσο θα μεταδοθεί ο ιός. Δεν σχετίζεται απαραίτητα με το άνοιγμα των σχολείων. Πάντως δεν νομίζω πως θα μπορέσουμε να αποφύγουμε ένα τέτοιο φαινόμενο».
ΚΑΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ή ΜΜΕ,ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 600 ΝΕΚΡΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ (H1N1) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.. ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΤΣΙ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ...

ΠΡΕΖΑ TV
12-7-2009


enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: