Τρίτη, Αυγούστου 18, 2009

ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣΟΥ...ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...---ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ---

ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ,ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ,ΤΡΟΦΗ
ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ;;;

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ,ΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ,
ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ;;;

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΠΟΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ;;;
ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ,ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ;;;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ,ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ SOS ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ;;;
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΩΝ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΕΚΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΟΠΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Κ.Α;;;

ΕΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΟΑΠΑΛΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ,ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΠΩΣ ΘΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΔΑ,ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ;;;

Περίπου τους 300 εκτιμάται ότι έχει φθάσει ο αριθμός των ανήλικων και ασυνόδευτων μεταναστών που κρατούνται εδώ και σχεδόν τρεις μήνες στο Κέντρο Κράτησης της Παγανής.

Το Κέντρο Ασυνόδευτων Ανηλίκων της Αγιάσου δεν δέχεται εδώ και μήνες άλλα άτομα, ενώ δεν υπάρχει στο νησί και καμιά άλλη διαθέσιμη δομή για να τους φιλοξενήσει. Την ίδια ώρα με επιστολή τους που πέρασε τα κάγκελα της φυλακής τους, οι ανήλικοι κρατούμενοι καταγγέλλουν τις συνθήκες ζωής τους μέσα στο Κέντρο Κράτησης. Καταγγέλλουν κακομεταχείριση από τις Αρχές, ακατάλληλο νερό, αρρώστιες, περιορισμό μέσα στα κελιά. Η επιστολή αυτή γράφτηκε στα αφγανικά, μεταφράστηκε και αναρτήθηκε από χθες σε blogspot του αντιρατσιστικού κάμπινγκ «Νο border 2009» που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του Αυγούστου στη Μυτιλήνη.

«Είμαστε στεναχωρημένοι από την κατάσταση στην Ελλάδα και τη διαγωγή της Αστυνομίας» λένε στην επιστολή τους και συνεχίζουν: «Πρώτο πρόβλημα: η συμπεριφορά της Αστυνομίας στη φυλακή δεν είναι συμπεριφορά προς ανθρώπους και μας χτυπάνε κάθε μέρα.

Δεύτερο πρόβλημα: δεν υπάρχει νερό στη φυλακή και πολλοί όταν πίνουν, αρρωσταίνουν.

Τρίτο πρόβλημα: κρατούνται πολλοί νέοι μέσα στους θαλάμους που έχει πολλή ζέστη. Αρρωσταίνουμε άλλοι από την κακή διαγωγή της Αστυνομίας και άλλοι επειδή η αυλή της φυλακής είναι πολύ μικρή και οι φυλακισμένοι βγαίνουν έξω από τον θάλαμο άλλοτε για μία ώρα και άλλοτε για δέκα λεπτά. ολόκληρο το εικοσιτετράωρο».

Στο μεταξύ συχνές, σχεδόν καθημερινές είναι οι εκρήξεις των κρατουμένων ενηλίκων και ανηλίκων στην Παγανή. Μόλις την περασμένη Πέμπτη αντιπροσωπεία της Κίνησης Πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» επισκέφθηκε την Παγανή προκειμένου να προσφέρει τρόφιμα και χρήσιμα εφόδια στους αλλοδαπούς που κρατούνται εκεί. Μόλις οι ανήλικοι αντιλήφθηκαν την παρουσία των μελών της «Συνύπαρξης», καθώς και το τηλεοπτικό συνεργείο του γερμανικού καναλιού ZDF που βρισκόταν έξω από την είσοδο του Κέντρου Κράτησης, άρχισαν να φωνάζουν ζητώντας την απελευθέρωσή τους, να πετάνε αντικείμενα και να κρέμονται από τα κάγκελα των παραθύρων.

Χθες με επιστολή της προς τον εισαγγελέα Μυτιλήνης, τον νομάρχη Λέσβου, τον αστυνομικό διευθυντή και τον διοικητή του ιδρύματος «Θεομήτωρ», η κίνηση πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» προτείνει να δημιουργηθεί ένας πρόχειρος καταυλισμός στον αύλειο χώρο του ιδρύματος «Θεομήτωρ», όπου τουλάχιστον οι ανήλικοι θα μπορούν να διαβιούν ελεύθεροι.

«Κάνοντας έκκληση στα ανθρωπιστικά σας αισθήματα, σαν παρακαλούμε το συντομότερο δυνατό, συντονίζοντας τις μεταξύ σας προβλεπόμενες διαδικασίες του νόμου, να αποφυλακίσετε αυτά τα ανήλικα παιδιά», αναφέρει χαρακτηριστικά η «Συνύπαρξη». Συνεχίζοντας, προτείνει την τοποθέτηση αντίσκηνων στον αύλειο χώρο του «Θεομήτωρ» όπου οι ανήλικοι θα είναι ελεύθεροι και θα τους παρέχεται φαγητό, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε άλλες δραστηριότητες του κέντρου χωρίς να νιώθουν φυλακισμένοι όπως είναι τώρα στην Παγανή.

Τέλος, σε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Μυτιλήνης και στην προκυμαία προέβησαν μέλη της πρωτοβουλίας για την πραγματοποίηση του αντιρατσιστικού κάμπινγκ «Νο Border 2009» μαζί με άλλες πολιτικές συλλογικότητες αντιδρώντας στα μέτρα της πολιτείας για το πρόβλημα των μεταναστών, αλλά και για τις συνθήκες κράτησης στην Παγανή. Οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν προς την προκυμαία όπου έγραψαν με μπογιές στο σημείο όπου δένει το πλοίο της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής Frondex «Νόμιμοι δολοφόνοι μεταναστών». Επίσης, παραποίησαν την πινακίδα «Εμπορικό λιμάνι Μυτιλήνης» σε «Δουλεμπορικό λιμάνι Μυτιλήνης».

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
18-8-2009


enet.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στείλτε την καταγγελία στην Διεθνή Αμνηστία και σε άλλους οργανισμούς, τι περιμένετε;

Οι ελληνικκές αρχές δεν θέλουν ή αδυνατούν να λύσουν το πρόβλημα...

Μόνο η προοπτική κέρδους ή ο φόβος για διεθνές ρεζίλι θα τους κάνει να νοιαστούν..

Πού είναι οι κάμερες των ΜΜΕ;
Στην Μύκονο να δείχνουν κώλους;

Ανώνυμος είπε...

Εσείς τι συνεισφέρετε σε φόρους ώστε το κράτος να έχει λεφτά για όλα αυτά;

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχει λεφτά για ποιό πράγμα;

Για να έχει αξιοπρεπές κέντρο υποδοχής;

Ε βέβαια δεν έχει !!

Όλο και κάποια κονδύλια θα πήραν λάθος δρόμο..