Τρίτη, Αυγούστου 04, 2009

ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΓΑΒΡΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ,ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΣΚΑΤΩΣΕ ΤΟΣΟ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,Η ΟΠΟΙΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΚΑΝΕ ΡΟΜΠΑ ΔΙΕΘΝΩΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

Χωρίς περικοπές θα προβάλλεται και πάλι στο Μουσείο της Ακρόπολης το επίμαχο βίντεο του Κώστα Γαβρά για την ιστορία του Παρθενώνα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Μουσείου, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, μετά τη συνομιλία του με το σκηνοθέτη.
Η Εκκλησία της Ελλάδος είχε ζητήσει να κοπούν σκηνές, υποστηρίζοντας ότι οι ανδρικές φιγούρες που εμφανίζονται να σφυροκοπούν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, παραπέμπουν σε ορθόδοξους ιερείς.

Ο κ. Παντερμαλής δήλωσε πως "μετά από εκτενή διάλογο και ανάλυση που έγινε γύρω από τις ιστορικές αναφορές και την καλλιτεχνική παρουσίασή τους, ο κ. Γαβράς διευκρίνισε απολύτως ότι στην επίμαχη σκηνή του φιλμ δεν απεικόνιζε ούτε υπονοούσε ότι οι καταστροφές έγιναν από ιερείς, αλλά από ανθρώπους της εποχής. Κατόπιν αυτής της αυτονόητης διευκρίνισης του κ. Γαβρά, την οποία ως ιστορική αποτύπωση αποδέχεται το Μουσείο, το ενημερωτικό φιλμ θα συνεχίσει να προβάλλεται κανονικά".

ΕΝ ΕΤΗ 2009 Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΛΟΓΟΚΡΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ....ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ....

ΠΡΕΖΑ TV
4-8-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή η εξέλιξη αυτή. Το έχουν παρακαβαλήσει το καλάμι στο Μουσείο της Ακρόπολης.