Τετάρτη, Αυγούστου 19, 2009

ΣΕ ΠΉΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ SIEMENS,ΚΑΘΩΣ ΠΛΕΟΝ ΟΛΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΧΕΛΩΝΑΣ...ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΡΦΙΑ ΣΤΗΝ ΔΕΘ...

Στο Εφετείο του Μονάχου έχει εισαχθεί και το δεύτερο ένταλμα σύλληψης του Μιχάλη Χριστοφοράκου με το οποίο ζητείται η έκδοσή του στην Ελλάδα για το πρόγραμμα ολυμπιακής ασφάλειας C4i. Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα έκδοσης εξετάζεται ήδη στο 1ο τμήμα του Εφετείου του Μονάχου.

Η Γενική Εισαγγελία φέρεται να έχει κάνει και επ΄ αυτού θετική εισήγηση και, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα έχει και αυτό την τύχη του πρώτου εντάλματος, δηλαδή την έγκριση της έκδοσης του Μιχ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα και για το C4i.

Η απόφαση για το δεύτερο ένταλμα σύλληψης θα καθορίσει τόσο το κατηγορητήριο που θα αντιμετωπίσει ο Μιχ. Χριστοφοράκος, σε περίπτωση που εκδοθεί στην Ελλάδα, όσο και τον χρόνο που θα μπορεί να μείνει προφυλακισμένος στο Μόναχο. Η προθεσμία 60 ημερών για την κράτησή του μετράει εκ νέου με το δεύτερο ένταλμα. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Χριστοφοράκος θα μείνει κρατούμενος στο Σταντελχάιμ του Μονάχου ακόμα και αν το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας, εντός των επόμενων ημερών, κάνει δεκτό το αίτημα για ασφαλιστικά μέτρα και αναστείλλει την έκδοσή του στην Ελλάδα για όσους μήνες θα εξετάζει επί της ουσίας την προσφυγή του.

Το δεύτερο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης είχε εκδοθεί στις 29 του περασμένου Ιουνίου, όταν ο Μιχ. Χριστοφοράκος κρατούνταν ήδη στο Μόναχο. Χρονικά καλύπτει την περίοδο από το 2002 μέχρι τις 19/05/2003, όταν υπογράφηκε η σύμβαση για το πρόγραμμα ασφαλείας των Ολυμπιακών C4i. Δεν καλύπτει αδικήματα της περιόδου πέραν του Μαΐου του 2003 μέχρι το 2007 που ο Μιχ. Χριστοφοράκος ήταν στο τιμόνι της Siemens Ηellas. Αναφέρεται στη σύμβαση του 2003 μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της κατασκευάστριας αμερικανικής εταιρείας SΑΙC, από την οποία η Siemens είχε ως υπεργολαβία περίπου το 80% του έργου.

Η υπεράσπιση του Χριστοφοράκου προβάλλει το επιχείρημα ότι ο πελάτης της δεν συμμετείχε σε καμία φάση της υπογραφής της σύμβασης και οι σχετικές συμφωνίες έκλεισαν μεταξύ SΑΙC και της μητρικής Siemens Α.Ε. Για τον λόγο αυτό ζήτησε να προσκομισθούν συμπληρωματικά στοιχεία, όπως τα πρωτόκολλα των διαπραγματεύσεων της Siemens Ηellas με τη SΑΙC, της Siemens Ηellas με τη μητρική Siemens στο Μόναχο και τα πρωτόκολλα των διαπραγματεύσεων μεταξύ SΑΙC και Ελληνικού Δημοσίου.

Στο ενταλμα συλληψης ο Μιχ. Χριστοφοράκος κατηγορείται μεταξύ άλλων και για απάτη, καθώς αναφέρεται ότι μαζί με τον Διον. Δενδρινό «έβλαψε ξένη περιουσία πείθοντας εν γνώσει του και με παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών», ενώ «ούτε η παράδοση του έργου ούτε η εκπαίδευση του προσωπικού» ήταν εφικτή μέσα στο διάστημα ενός χρόνου από την υπογραφή της σύμβασης με τη SΑΙC το 2003 μέχρι τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004. Το «παράνομο όφελος» ή ζημία για το ελληνικό Δημόσιο υπολογίζεται σε 254.999.000 ευρώ και «ισοδυναμεί με το συμβατικό τίμημα που εκταμιεύτηκε από το ελληνικό Δημόσιο υπέρ των δύο εταιρειών, ουδέποτε όμως εκτελέστηκε πλήρως και παραδόθηκε στο ελληνικό Δημόσιο σύμφωνα με την από 19.05.03 σύμβαση».

Τις κατηγορίες για απάτη, συνέργεια σε απιστία με τον καταδικασθέντα διαχειριστή των μαύρων ταμείων Ράινχαρτ Σίκατσεκ και ξέπλυμα χρήματος είχε απορρίψει η εισαγγελέας Χίλντεγκαρντ Μπόιμλερ-Χεσλ που ερευνά το σκάνδαλο των μαύρων ταμείων της Siemens και ανέκρινε τον Μιχ. Χριστοφοράκο τον Ιούλιο. Ενημέρωσε δε εγγράφως τη Γενική Εισαγγελία Μονάχου που χειρίζεται την έκδοση του κ. Χριστοφοράκου.
Ειδικά για την κατηγορία της απάτης διαπίστωσε ότι δεν υφίσταται καν αρχική υποψία, καθώς δεν ήταν η Siemens ο άμεσος συμβατικός εταίρος του ελληνικού Δημοσίου, αλλά η αμερικανική εταιρεία SΑΙC. Θεωρεί δε «μακράν της πραγματικότητας» το ενδεχόμενο συνεργάτες της Siemens- «μίας εταιρείας, κορυφαίας σε τομείς τεχνολογιών, που αποδεδειγμένα δεν είναι εταιρεία- φάντασμα ειδικευμένη στην απάτη»- να συνέπραξαν με τη SΑΙC για να εξαπατήσουν το ελληνικό Δημόσιο για ένα έργο όπως το πρόγραμμα «Ολυμπιακοί Αγώνες “Αθήνα”» που «σε περίπτωση αποτυχίας θα είχε τον αντίστοιχο αρνητικό αντίκτυπο στη δημόσια εικόνα τους».

Γι΄ αυτό και η εισαγγελέας Μπόιμλερ-Χεσλ έκρινε τον κ. Χριστοφοράκο ένοχο μόνο για δωροδοκία των κομμάτων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. για την περίοδο, κατά την οποία βάσει της πενταετίας που προβλέπει το γερμανικό δίκαιο δεν έχουν παραγραφεί, από τον Μάιο του 2004 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009, και ζήτησε την καταδίκη του με «ένταλμα επιβολής ποινής» σε έναν χρόνο φυλάκιση με αναστολή και 750.000 πρόστιμο.

ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ SIEMENS ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ ΠΕΟΥΣ...
ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΙΟ ΜΙΖΕΡΟΥ SHOW ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΕΘ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΠΙΣΩΠΛΑΤΕΣ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ,ΔΗΛΏΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ...
ΑΝΤΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΒΡΕ ΓΚΙΑΟΥΡΙΔΕΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
19-8-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: