Τρίτη, Σεπτεμβρίου 29, 2009

ΦΡΕΝΟ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΒΑΖΕΙ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ...

Φρένο στις παράνομες προμήθειες που επιβάλλει η Τράπεζα Πειραιώς σε χιλιάδες καταναλωτές βάζει εισήγηση ενώπιον του Αρείου Πάγου.
Κατά τη χθεσινή συζήτηση της αίτησης της ΕΚΠΟΙΖΩ (Ενωση Καταναλωτών η Ποιότητα Ζωής) στο Δ' τμήμα του ανώτατου δικαστηρίου, η αρεοπαγίτης Δημητρούλα Υφαντή ζήτησε να κηρυχθούν παράνομοι και καταχρηστικοί τρεις όροι συναλλαγών που χρησιμοποιεί η τράπεζα στις συμβάσεις της και αφορούν καταθέσεις, αναλήψεις και στεγαστικά δάνεια. Οι όροι, που σύμφωνα με την πρόταση πρέπει να ακυρωθούν, προβλέπουν:

- Προμήθεια 1,40 ευρώ που εισπράττει η τράπεζα για κάθε κατάθεση ποσού που γίνεται από τρίτο πρόσωπο σε λογαριασμό της. Η επιβάρυνση αυτή είναι από τις πιο συνηθισμένες, αφού προβλέπεται από τη συντριπτική πλειονότητα των τραπεζών.
- Προμήθεια 0,80 ευρώ για κάθε συναλλαγή, με την οποία χρεώνεται ο καταναλωτής για κάθε κίνηση λογαριασμού ταμιευτηρίου ή τρεχούμενου που αφορά ανάληψη ή κατάθεση μετρητών ή κατάθεση επιταγής, όταν οι κινήσεις είναι περισσότερες από τέσσερις τον μήνα και ο λογαριασμός έχει μέσο μηνιαίο υπόλοιπο 1.500 ευρώ.
- Την καταβολή τόκου που επιβάλλει η τράπεζα στους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων, όταν γίνεται σταδιακή αποδέσμευση του δανείου. Σύμφωνα με την εισήγηση, ο τόκος δεν πρέπει να υπολογίζεται επί του συνόλου του δανείου, αλλά μόνο επί του ποσού το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του δανειολήπτη. Σε αντίθετη περίπτωση, ο δανειολήπτης πληρώνει τόκους για κεφάλαια του δανείου, τα οποία, στην πραγματικότητα, δεν είχαν περιέλθει σε αυτόν.
Σημειώνεται ότι τόσο το Πρωτοδικείο όσο και το Εφετείο έχουν δικαιώσει την ΕΚΠΟΙΖΩ.

ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
29-9-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: