Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 04, 2009

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΗΞΗ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ...

Στο έλεος των φθινοπωρινών βροχών χωρίς αντιπλημμυρική προστασία κινδυνεύει να βρεθεί η Αθήνα μετά την ανακοίνωση για εκλογές τον ερχόμενο Οκτώβριο. Η διαδικασία της έγκρισης των απαραίτητων κονδυλίων για την κάλυψη των εργασιών στα καμένα βουνά της Νοτιοανατολικής Αττικής «πάγωσε» αμέσως μετά την ανακοίνωση για διενέργεια εκλογών και η Αθήνα αντιμετωπίζει πλέον σοβαρό πρόβλημα σε ό,τι αφορά την αντιπλυμμηρική της θωράκιση.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του δασικού συνεταιρισμού Ανω Σταυρού Θεσσαλονίκης, Μαργαρίτης Μαργαρίτης, από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι εκλογές, το πρόγραμμα των έργων στα καμένα -δημιουργία φραγμάτων για τη συγκράτηση του χώματος και των νερών- βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα, αφού η Διεύθυνση Αναδασώσεων δεν είχε έως εκείνη τη στιγμή λάβει την τελική έγκριση για το «πακέτο» των αντίστοιχων δαπανών (τουλάχιστον στα χρονικά όρια που είχαν τεθεί και προέβλεπαν την έναρξη των έργων εντός του επόμενου δεκαημέρου) από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Για την πόλη της Αθήνας, όμως, αλλά και για τα βουνά της ανατολικής Αττικής, όπου τα ίχνη της πυρκαγιάς είναι ακόμη νωπά και το τοπίο αποκαρδιωτικό, με το οικοσύστημα πληγωμένο βαθιά, κάθε μέρα που περνά είναι κρίσιμη... Εκατοντάδες υλοτόμοι και δασεργάτες που κλήθηκαν να δουλέψουν στα καμένα βρίσκονται τώρα σε κατάσταση αναμονής.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΟΥΡΙΝΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ,ΟΠΟΥ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΦΙΣΕΣ...ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ...ΤΟΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΣΟΓΛΑΝΟΙ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ...

ΠΡΕΖΑ TV
4-9-2009

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: