Πέμπτη, Νοεμβρίου 12, 2009

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ;;;

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ,ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΉΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ,ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ,ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ,ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΟΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ,ΓΝΩΡΙΖΑΝΤΑΣ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ.

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ;;;
ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΠΟΥ Α ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ;;;

ΗΔΗ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ...ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΑΣ ΓΡΑΨΑΜΕ ΠΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΕΖΑ TV,
ΑΠΟ ΤΗΝ 1/10/2009,ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ.

Μετακίνηση των ελληνικών δυνάμεων στην επαρχία υψηλού κινδύνου Φαράχ του Νοτιοδυτικού Αφγανιστάν και όχι στην ακίνδυνη Χεράτ, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί από την κυβέρνηση Καραμανλή, με σοβαρή μάλιστα πιθανότητα ανθρώπινων απωλειών, προβλέπει ο αρχικός επιχειρησιακός σχεδιασμός που έχουν καταρτίσει οι αρμόδιοι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ. Αυτό αποκαλύφθηκε χθες κατά τη διάρκεια σεμιναρίου προς τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους τού υπουργείου Αμυνας, στο οποίο παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων οι μελλοντικές επιχειρήσεις της Ελλάδος στο πλαίσιο της δύναμης ΙSΑF του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Αργά χθες το βράδυ όμως ο υπουργός Αμυνας κ. Ευ. Βενιζέλος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ουσιαστικά «παγώνει» μέχρι νεωτέρας τις αποφάσεις επί του θέματος: «Τα ζητήματα που αφορούν την ελληνική παρουσία στο Αφγανιστάν πρόκειται να εξεταστούν συνολικά σε προσεχή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι επεξεργασίες στο εσωτερικό του υπουργείου Αμυνας, στο επίπεδο του Συμβουλίου Αμυνας».

Η αρχική απόφαση για τη μετακίνηση, λόγω των ισχυρών πιέσεων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, είχε ληφθεί σε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στις αρχές του έτους. Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται κατ΄ αρχάς η αύξηση από 122 σε 142 της δύναμης του Τάγματος Ειδικής Σύνθεσης Αφγανιστάν (ΤΕΣΑΦ), καθώς και η ανάπτυξη ομάδας συμβούλων (ΟΜLΤ) και ομάδας υποστήριξης στην Καμπούλ. Μαζί με τη δύναμη που προβλέπεται να αναλάβει από τον Απρίλιο του 2010 τη διοίκηση του αεροδρομίου της Καμπούλ για έξι μήνες, σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα αναπτυχθούν συνολικά 300 άνδρες στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα όμως με τις πληροφορίες που προέκυψαν από το χθεσινό σεμινάριο, το ΤΕΣΑΦ δεν σχεδιάζεται να μείνει στη Χεράτ, αλλά θα έπρεπε να μεταφερθεί στην επαρχία Φαράχ, μετατρεπόμενο μάλιστα σε πλήρη μονάδα Μηχανικού για την κατασκευή δρόμων και γεφυρών. Τ ο στρατόπεδο στη Φαράχ, ωστόσο, που βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 240 χιλιομέτρων από τη Χεράτ και κοντά στον οδικό άξονα Χεράτ- ΦαράχΚανταχάρ. Ο άξονας αυτός αποτελεί βασικό στόχο των δυνάμεων των Ταλιμπάν- άντρο των οποίων αποτελεί η επαρχία Κανταχάρ- οι οποίοι επιτίθενται σε συμμαχικές δυνάμεις με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Οι αρμόδιες στρατιωτικές πηγές παραδέχθηκαν μάλιστα χθες ότι «δεν μπορούν πλέον να αποκλειστούν οι απώλειες». Ερωτηθείσες περαιτέρω να προσδιορίσουν τις απώλειες αυτές, οι ίδιες πηγές απάντησαν: «Στα επίπεδα απωλειών που προβλέπονται από το ΝΑΤΟ για τέτοιες επιχειρήσεις ». Οπερ σημαίνει, τουλάχιστον 2% απώλειες. Το συνολικό κόστος της μεταφοράς θα ανέλθει περίπου σε 63.000.000 ευρώ, περιλαμβανομένου του κόστους προμήθειας των απαραίτητων τεθωρακισμένων οχημάτων λόγω της επικινδυνότητας της περιοχής.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ,ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ,ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΠΡΕΖΑ TV
12-11-2009

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αμα ο αλλος ειναι πληρωμενος δολοφονος και δεχθει να παει να σκοτωσει αθωο κοσμακι στο Αφγανισταν , εγω πρεπει να στεναχωρηθω επειδη θα ειναι Ελληνας?

Πολυ πατριωτη σε βρησκω Πρεζα...

Ανώνυμος είπε...

και η μονη αποζηνιωση που ( θα )
δικαιουται η οικογενεια
αυτουνου που θα φερουν στα 4
θα ειναι το τεραστιο ποσο των 10,000 ευρωπουλων.

αυτο εχει ψηφιστει στην ελληνικη βουλη πριν 1,5 περιπου ετος.

Νατο εγκυκλιος .

Ανώνυμος είπε...

ENW ESY TA PAS STO STRATO E?DEN TA PAS PANIVLAKA

Unknown είπε...

ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ? ΕΦΕΔΡΟΣ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ? ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΑΥΤΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΦΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ.ΑΝ ΔΙΑΤΑΧΤΕΙ ΝΑ ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ? ΕΦΕΔΡΟΣ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ? ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΑΥΤΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΦΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ.ΑΝ ΔΙΑΤΑΧΤΕΙ ΝΑ ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Eννοειτε οτι μιλαμε για επαγγελματιες...

Αυτους θα στειλει η Ελλαδα στο Αφγανησταν.

Ανθρωπους οι οποιοι προκειμενου να κερδισουν 3000 το μηνα ειναι ικανοι να σκοτωσουν γυναικοπεδα.

Αμα υπαρχουν τετοιοι παπαρες στην Ελλαδα (που υπαρχουν) καλυτερα να πανε εκει μπας και ψοφησουν και αρχιζει να καθαριζει ο τοπος.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ...
ΠΩΣ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΡΕ?
ΕΤΣΙ,ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ?
ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ???

Ανώνυμος είπε...

simfono lk egw kalitera na pethanoun eki.