Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2009

ΜΑΣ ΚΡΑΖΟΥΝ DAILY TELEGRAPH ΚΑΙ WALL STREET JOURNAL,ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ....

Με εικόνες... Αποκάλυψης περιγράφει την ελληνική οικονομία η βρετανική «Daily Τelegraph», ενώ από κοντά ακολουθεί και η «Wall Street Journal».

Η πρώτη, μάλιστα, μας αντιμετωπίζει με πρωτοφανή σκληρότητα σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, βγάζοντας μνησικακία μέχρι και για το Κυπριακό. Η «Τelegraph» γράφει κυνικά πως η ΕΕ δεν μπορεί να σώζει διαρκώς μία χώρα που παρακωλύει την ένταξη της Τουρκίας. «Αυτό δεν ξεχνιέται και δεν συγχωρείται», κατά τον αναλυτή Α. Πρίτσαρντ.
«Καλή τύχη στον κ. Παπανδρέου, που είπε ότι θα προσπαθήσει να σώσει τη χώρα του από τη χρεοκοπία», σχολιάζει ο αρθρογράφος. Κι άλλες σύγχρονες οικονομίες έχουν φτάσει σε τέτοια επίπεδα χρέους κι έχουν επιβιώσει, αλλά ποτέ δεν αντιμετώπισαν καταστάσεις όπως της Ελλάδας, συμπληρώνει στο ίδιο κομμάτι το ανώτατο τραπεζικό στέλεχος της Danske Bank, Λαρς Κρίστενσεν.
Υπενθυμίζει ακόμη τη μεγάλη πτώση του τουρισμού («σε αντίθεση με την Τουρκία»), τη μείωση της ανταγωνιστικότητας και το χρέος των 200 δισ. ευρώ που κρατούν οι πιστωτές της Ελλάδας. Κατά βάση, δηλαδή, οι γερμανικές τράπεζες.
Το ρεπορτάζ συνεχίζεται με φράσεις όπως: «Η οικονομική κρίση ήρθε στην Ελλάδα πολύ αργά, αλλά θα φανεί έντονα το 2010». «Η Ελλάδα χαράμισε επί μία δεκαετία το θείο δώρο του ευρώ».

Η «Wall Street Journal», εξάλλου, επισημαίνει πως Ελλάδα και Ιρλανδία βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα. Οι επενδυτές γίνονται όλο και πιο επιφυλακτικοί να δανείσουν χώρες που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν το χρέος τους, «ιδίως σαν την Ελλάδα». Κι εδώ γίνεται αναφορά σε «έλλειψη πολιτικής βούλησης για εφαρμογή επώδυνων μέτρων», ενώ η χώρα μας κατατάσσεται στους «αδύναμους παίκτες / κρίκους» της Ευρωζώνης, που έχουν μπροστά τους μεγάλη ανηφόρα.

ΑΝΤΕ,ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!!!
ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!!!

ΠΡΕΖΑ TV
24-11-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: