Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2010

ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΑΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΟΝΤΡΕΣ ΤΟ ΚΩΛΟΥ...

Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου ότι είναι πολύ λίγος ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους οι εκπρόσωποι των κομμάτων να μελετήσουν το Πρόγραμμα Σταθερότητας, πριν υποβληθεί στην Κομισιόν. Οι τόνοι στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ανέβηκαν, με αποκορύφωμα την αντιπαράθεση του υπουργού Οικονομίας με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η συζήτηση για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης είναι αναγκαίο να γίνει με επαρκή χρόνο διαβούλευσης και στην ολομέλεια, ενώ συνέδεσε τις διαδικασίες εξπρές με το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει "κρυφή ατζέντα συνομιλιών με τις Βρυξέλλες". Άμεση ήταν η αντίδραση του Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και απαιτείται στήριξη του Προγράμματος Σταθερότητας.
Από την πλευρά της Ν.Δ., ο Χρ. Σταϊκούρας τόνισε ότι δεν μπορεί μέσα σε δύο ώρες η Βουλή να αποφασίσει για την πορεία της ελληνικής οικονομίας την προσεχή τριετία και διαπίστωσε κενά και ασάφειες στο Πρόγραμμα Σταθερότητας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος επισήμανε ότι όταν έχουμε αντιλαϊκά και αντιδημοκρατικά μέτρα στην ουσία θα έχουμε αντιλαϊκές και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.

ΠΡΕΖΑ TV
14-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: