Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2010

ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΚΡΙΝΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΑΛΙΕΡΓΑΤΩΝ.ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ;

Παράνομη και καταχρηστική κηρύχθηκε η απεργία των Αιγύπτιων αλιεργατών στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, με σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου (Εργατοδικείου).
Το θέμα έφθασε στη δικαιοσύνη ύστερα από προσφυγή του Συνεταιρισμού Μηχανοτρατών «Αγία Παρασκευή».
Η απόφαση του δικαστηρίου κοινοποιήθηκε στους αλιεργάτες.

ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΡΙΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΛΙΕΡΓΑΤΩΝ;;;
ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
14-1-2010

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έντεκα άτομα, όλοι τους αραβικής καταγωγής, συνελήφθησαν από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, επειδή είχαν διαπράξει δεκάδες κλοπές από αυτοκίνητα.

Η δράση της σπείρας, τα μέλη της οποίας ήταν ηλικίας από 18 έως 35 ετών, ξεκίνησε τον τελευταίο 1,5 μήνα.

Οι 11 άνδρες έσπαγαν τα παράθυρα των αυτοκινήτων και αφαιρούσαν οτιδήποτε πολύτιμο έβρισκαν, φωτογραφικές μηχανές, κινητά τηλέφωνα, ρούχα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, χαρτοφύλακες και τσάντες.

Συνολικά η σπείρα είχε διαπράξει 41 κλοπές, ενώ το ρεκόρ της ήταν 10 κλοπές σε ένα 24ωρο.

Οι Αρχές συνέλαβαν τα 11 άτομα μετά από προσαγωγές, ενώ εξετάζουν αν εμπλέκονται και σε άλλες αξιόποινες πράξεις ή αν υπάρχουν και συνεργοί τους.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΙΑΚΗΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑΣ

ΕΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ TO ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ "ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ" ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΦΥΛΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟ 10 % ΜΕ 15% ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ -ΕΔΑΦΩΝ, ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΠΙΤΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΤΛ ) ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΤΥΠΩΣ ΣΕ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΕΠΟΥΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΚΙΝΟΥΝ ΟΙ "ΜΗΤΕΡΕΣ" ΠΑΤΡΙΔΕΣ.
Η ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕ ΤΥΠΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ (ΛΑΘΡΟ)ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΤΥΠΩΣ ΜΕ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΦΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟ 10% ΜΕ 15% ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ ΕΠΙΣΗΣ Η ΠΑΡΝΗΘΑ Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΙΟΤΙ Η ΖΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΗΤΟΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΟΛΩΧΑΡΤΑ ΑΛΛΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ΕΠΕΚΤΑΣΙΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΟΠΟΥ ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΟΙΝΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΙΔΙΑΣ ΦΥΛΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΝΟΥΣ.

ΑΡΑ ΕΑΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΟΜΗΡΟΙ ΜΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΤΥΠΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΠΕΡΑ ΤΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΣ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ, ΕΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ 100 ΤΜ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΤΥΠΩΣ ΤΑ 10 ΤΜ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΝΑΠΑΓΕΤΑΙ, ΑΥΡΙΟ ΤΑ 20 ΤΜ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΤΑ 30 ΤΜ. ...ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΝΕ ΕΞΩ.

Ανώνυμος είπε...

Να μην απουσιάζουν από τα γραφεία τους και να είναι κοντά στον πολίτη ζητά από τους εισαγγελείς όλης της χώρας με εγκύκλιό του προς τις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών ο αρχαιότερος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασ. Μαρκής, ανακαλώντας προηγούμενη εγκύκλιο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αν. Κανελλόπουλου.

Στην εγκύκλιο του κ. Κανελλόπουλου αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ότι «υπάρχουν εισαγγελείς θεώμενοι σε καφετέριες ή σε σούπερ μάρκετ κατά τις ημέρες εργασίας τους, οι οποίοι γίνονται αντικείμενο χλευαστικών σχολίων!».

Συνεχίζοντας ο κ. Κανελλόπουλος ανέφερε ότι «από έλεγχο που διενεργήθηκε, αλλά και από διαμαρτυρίες δικηγόρων κ.λπ., διαπιστώθηκε ότι σε πολλές Εισαγγελίες και περισσότερο σ’ αυτές που υπηρετούν δύο ή πλείονες Εισαγγελείς, έχει καθιερωθεί να υπάρχει ένας εκ περιτροπής Εισαγγελέας και ο άλλος ή οι άλλοι να ευρίσκονται στον τόπο της κατοικίας τους. Έτσι, οι Εισαγγελίες δυσλειτουργούν. Πέραν αυτού, η απουσία τους από τις Εισαγγελίες, ιδίως των διευθυνόντων αυτές, τους καθιστά ευάλωτους στις διάφορες απαιτήσεις».

«Ελαστικότητα και κατανόηση μπορεί να υπάρξει, μόνο για την ημέρα Παρασκευή, εφόσον οι ανάγκες της Υπηρεσίας το επιτρέπουν και υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει ενημέρωση από την προηγουμένη του Εισαγγελέως Εφετών», κατέληγε στην εγκύκλιό του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Την εντολή για την έκδοση νέας εγκυκλίου έδωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες.