Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2010

ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ!!!!ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΦΡΙΛΙΚΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ...

Διαστάσεις επιδημίας παίρνει το φαινόμενο της καταστροφής δέντρων σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να εξαφανίζεται και το λιγοστό πράσινο που διαθέτει η πόλη.
Δεκάδες δέντρα που βρισκόταν σε συστοιχία στα πεζοδρόμια κόβονται από άγνωστους δράστες, ενώ άλλα φθείρονται από ύπουλες ασθένειες που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Το Δίκτυο Κινήσεων για τη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει ότι κάποιοι κόβουν σκόπιμα τους κορμούς των δέντρων για να φαίνονται οι βιτρίνες των καταστημάτων τους! Η μέθοδος που ακολουθούν έχει ως εξής: Αρχικά φροντίζουν να δηλητηριάσουν τα δέντρα με φυτοφάρμακο. Αφού περάσει κάποιο χρονικό διάστημα και αρρωστήσουν τα δέντρα, βρίσκουν μία καλή αιτιολογία για να τα κόψουν ή να καλέσουν το δήμο για να προβεί σε αυτή την ενέργεια!!!

Σύμφωνα με μελέτη του δικτύου, οι περισσότερες καταστροφές το τελευταίο εξάμηνο σημειώθηκαν στις οδούς Παύλου Μελά, Παλαιών Πατρών Γερμανού, Αλεξάνδρου Σβώλου, Αγίας Σοφίας, Καρόλου Ντηλ και Τσιμισκή. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε πολλά σημεία που μέχρι πρότινος υπήρχαν δέντρα οι κομμένοι κορμοί έχουν καλυφτεί επιμελώς και έχουν αναπτυχθεί τραπεζοκαθίσματα.
“Θεωρώ ότι είναι μία αντικοινωνική συμπεριφορά -πέρα από το απίστευτο περιβαλλοντικό της αποτύπωμα- η οποία προκρίνει την κακώς εννοούμενη εμπορικότητα των περιοχών διά της προβολής των προσόψεων των καταστημάτων”, σημειώνει η κ. Βιβιάννα Μεταλληνού, αρχιτέκτων, ιστορικός και μέλος του δικτύου και προσθέτει: "Πώς αλλιώς να περιγράψει κανείς αυτήν την απίστευτα βάρβαρη συμπεριφορά στα δέντρα του κέντρου από συμπολίτες μας που απογυμνώνει από κάθε έννοια ανθρωπιάς ένα ολόκληρο κομμάτι της πόλης μας, καταδικάζοντάς την σε απίστευτη γυμνή αλήθεια".

Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΦΡΙΛΙΚΙ;;;
ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ...

Φώτης Κουτσαμπάρης

ΠΡΕΖΑ TV
5-1-2010

1 σχόλιο:

prince serengeti είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΑ ΒΡΩΜΕΡΑ&ΡΥΠΑΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΒΡΟΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ.ΕΓΩ ΕΚ ΒΑΘΟΥΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ&ΟΣΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΟΨΑΤΕ ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ.