Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2010

ΚΑΙ ΝΕΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ,ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ...

Επίθεση φασιστικής ομάδας περίπου 25 ατόμων σε δημόσιο χώρο στους Αμπελόκηπους καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν μέλη της «Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό» χθες το απόγευμα σε εκδήλωσή τους:
«Εδώ κι ένα μήνα προαναγγείλαμε τη συνάντηση μελών της Κίνησης στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελοκήπων με σκοπό τη συγκρότηση επιτροπής για ν' ασχοληθεί με τα ζητήματα των ρατσιστικών επιθέσεων σε γειτονιές και το σχέδιο νόμου για την ιθεγένεια και τα πολιτικά δικαιώματα των μεταναστών» διευκρινίζει ο Γρηγόρης Δεμέστιχας, μέλος της Κίνησης.
Σύμφωνα με τον ίδιο «τη στιγμή που θα ξεκινούσε η εκδήλωση εισέβαλε στον ισόγειο χώρο ομάδα περίπου 25 ατόμων, φορώντας αποκριάτικες μάσκες. Ορισμένοι είχαν ξυρισμένα κεφάλια, κάποιοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες, άλλοι είχαν τατουάζ με σβάστικες, φορούσαν κέλτικους σταυρούς και άλλα φασιστικά σύμβολα».

Μέλη της Κίνησης καταγγέλλουν πως «εισέβαλαν βίαια στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου (επί της οδού Σεβαστουπόλεως) πετώντας φυλλάδια που έγραφαν "Μετανάστες; Φτάνει πια" και στην πίσω πλευρά "Τέλος στη μετανάστευση". Στα φυλλάδιά τους υπάρχει η υπογραφή "Αυτόνομοι". Μάλιστα, στο φυλλάδιο αναφέρεται η ηλεκτρονική τους διεύθυνση». Πάντως, οι επιτιθέμενοι, αφού βιντεοσκόπησαν την επίθεσή τους, την προβάλλουν στο συγκεκριμένο δικτυακό τόπο.
Η τακτική της επίθεσης είχε μάλλον σκοπό να τρομοκρατήσει τα μέλη της Κίνησης: «Φώναζαν συνθήματα ενάντια στους ξένους -δεν θέλουμε ξένους στη γειτονιά, εμείς είμαστε Ελληνες- κι αποκαλούσαν τα μέλη της Κίνησης "προδότες, σκουλήκια". Πριν αποχωρήσουν έβαψαν με μαύρη μπογιά τους τοίχους του Πολιτιστικού Κέντρου: Παντού υπάρχει η απεικόνιση ενός Αφρικανού με το σύνθημα "Αν αυτός είναι Ελληνας, εσύ τι είσαι;"». Από πλευράς της Κίνησης διοργανώνονται κινητοποιήσεις.

ΠΡΕΖΑ TV
11-1-2010

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

an ginei to nomosxedio

se 5 xronia an oxi mesa se ena xrono tha exoyme emfylio

kai to nomosxedio giα ayto gineta
ολο το παζλ τον προτασεων

7 προτευουσεσ ερεταισ και ιθαγενεια
σε λαθρομεταναστες

σκοπο εχει τη διαλυση της χωρας

και το συνταγμα

επαφιεται στο
πατριωτισμο των ΕΛΛΗΝΩΝ

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!ΠΟΥ ΕΙΔΑΤΕ ΤΑ ΤΑΤΟΥΑΖ?ΕΧΕΤΕ ΑΚΤΙΝΕΣ Χ??ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ???ΣΤΑΝΤΑΡ ΔΑΜΑ ΤΟ ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ!ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ Ε ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΗΖ ΔΕΚΑΡΑΣ!ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΝΟΚΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!