Πέμπτη, Ιανουαρίου 07, 2010

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ...ΟΤΑΝ ΠΟΤΕ ΣΥΝΟΝΟΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ...ΒΓΑΛΤΕ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ...

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΛΕΕΙ ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ...
Ή ΓΙΝΕΣΤΕ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΕΝΙΑΙA ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ..Ή ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ...
ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ.
ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ...

Δύο μεγάλα “όχι” είπε ο ΣΥΝ, ένα στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές και ένα στον Κάρολο Παπούλια για την επανεκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ τελικώς δεν υπήρξε εισήγηση για τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου την Άνοιξη.
Ύστερα από πολύωρη κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και των βουλευτών του κόμματος, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία ο ΣΥΝ να επιδιώξει “τη δημιουργία διακριτού αυτοδιοικητικού πόλου” και στο πλαίσιο αυτό “θα πάρει πρωτοβουλία για συνάντηση-συζήτηση με τους Οικολόγους Πράσινους και πρωτοβουλία για “να ανοίξει από τα κάτω η συζήτηση στις τρεις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη για την αναγκαία αλλαγή σελίδας, έξω και πέρα από το νεοφιλελεύθερο σχέδιο του δικομματισμού”. Υπενθυμίζεται ότι ο Φ. Κουβέλης είχε προτείνει τη συνεργασία του ΣΥΝ με το ΠΑΣΟΚ στους δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Διαφωνία υπήρξε ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Φώτη Κουβέλη (και) για το ζήτημα της στάσης του κόμματος στην (επαν)εκλογή του κ. Παπούλια. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εγκάλεσε τον κ. Κουβέλη για τη δήλωση στήριξης που έκανε στο πρόσωπο του Κ. Παπούλια, ρωτάντας αν έχει αλλαξει κάτι κομβικό που να μας κάνει να μπούμε σε κλίμα εθνικής συνεννόησης. Σε έντονο ύφος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε “όταν πήγες στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών μπήκες στην εθνική συνεννόηση;”.

Ο Αλ. Τσίπρας παρότι εξέφρασε την εκτίμησή του στο πρόσωπο του κ. Παπούλια, υπενθύμισε ότι και κατά το παρελθόν ο ΣΥΝ, παρότι είχε θετική γνώμη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας-περίπτωση Στεφανόπουλου-δεν τον ψήφισε. Κατά πλειοψηφία, τελικώς, ο ΣΥΝ αποφάσισε για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας να αναζητήσει συμβολική υποψηφιότητα ανάμεσα σε ιστορικές προσωπικότητες της Αριστεράς.

Κατά τα λοιπά, ο ΣΥΝ-όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε-το επόμενο διάστημα θα καταθέσει εξειδικευμένες προγραμματικές παρεμβάσεις με προτάσεις νομοθετικού περιεχομένου και θα οργανώσει στη βουλή ημερίδα για τη διαφθορά-μαύρο πολιτικό χρήμα, καταθέτοντας πρόταση νόμου για την απλή αναλογική.

ΠΡΕΖΑ TV
7-1-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: