Παρασκευή, Φεβρουαρίου 05, 2010

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΣΤΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ...

Στη Συναγωγή Ετς Χαγίμ των Χανίων, η οποία πυρπολήθηκε τον Ιανουάριο δύο φορές, αναμένεται να συγκεντρωθούν αύριο το πρωί έλληνες εβραίοι απ΄ όλη τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρακολουθήσουν την τέλεση της λειτουργίας στη Συναγωγή και στη συνέχεια θα πορευτούν προς το δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν για το κάψιμο του ιερού τόπου της θρησκείας τους αλλά και για να συμπαρασταθούν στο κ. Νίκο Σταυρουλάκη, υπεύθυνο της Συναγωγής και ένα απο τα τελευταία μέλη της εβραϊκής κοινότητας της Κρήτης.
«Προσκαλούνται όλοι οι ομόθρησκοι-μέλη της κοινότητάς μας να διατρανώσουμε με τη μαζική παρουσία μας τη διαμαρτυρία για το τραγικό γεγονός του εμπρησμού, ο οποίος είχε σαν αποτέλεσμα την καταστροφή σημαντικότατου μέρους των ιερών βιβλίων και αρχειακού υλικού» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόσκληση που απευθύνει η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών σε όλους τους έλληνες εβραίους.
«Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στο φαινόμενο του αντισημιτισμού που εδώ και καιρό εμφανίζεται στη χώρα μας» επισημαίνει στο «Βήμα» το μέλος της Κοινότητας Αθηνών κ. Ζαν Κοέν. Οπως προσθέτει, «τα επεισόδια που είχαμε καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2009 σε εννέα διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, σε τρεις εκ των οποίων δεν ζουν καν εβραίοι και δεν υπήρξε κάποια επίσημη αντίδραση, δείχνουν ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Συναγωγή των Χανίων, όπου θα συγκεντρωθούν οι έλληνες εβραίοι, αποτελεί έναν από τους παλαιότερους θρησκευτικούς τόπους λατρείας της ιουδαϊκής θρησκείας που βρίσκονται σε λειτουργία στον τόπο μας.
«Σας περιμένουμε», είναι η προτροπή που απευθύνει στα μέλη της η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών, «όλους ανεξαιρέτως ηλικίας, στη συμβολική αυτή εκδήλωση με την ιδιαίτερη σημασία». Η προτροπή έχει βρει αποδέκτες, όπως λέγεται, και μπορεί η εβραϊκή κοινότητα στην Ελλάδα να είναι μικρή, όμως ήδη αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι είτε με αεροπλάνο είτε με πλοίο θα μεταβούν από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη στα Χανιά, παρά το γεγονός ότι την ίδια ημέρα η Κοινότητα του Βόλου τιμά με ειδικές τελετές την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος και θα συγκεντρωθούν εκεί πολλά μέλη του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων συνεχίζει τις έρευνες για την πυρπόληση της Συναγωγής. Μάλιστα έχει συλλάβει δύο Βρετανούς, έναν Αμερικανό και έναν Ελληνα οι οποίοι κατηγορούνται ότι σχεδίασαν τον εμπρησμό της Συναγωγής και στη συνέχεια την έκαψαν.

ΠΡΕΖΑ TV
5-2-2010

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βρε κωλοεβραιοι Αμερικανοι και Αγγλοι σας εκαψαν, την Ελλαδα καταγγελετε? Αντε να χαθητε κωλοφαρα.

Αλέξανδρος Ζήβας είπε...

Το….. ‘’τρίλλημα’’ του….. οξαποπαντού….!

…..και…., εξεξέξαφνα κι ένα πρωί….. μιας μέρας….. που ήταν νύχτα…., ξύπνησε
ο….. «…..πρώτα πολίτης του κόσμου και μετά πολίτης της Ελλάδας…..»….. Δίας
/ βλέπε : Γιαχβοδίας ή Διογιαχβέ….. /
κι αναφώνησε….:
«…..Ω υπέρθεη ‘’Big Sister’’ Ειμαρμένη….,
/ βλέπε : Ελ -- Ελωεί -- Ελωχείμ U.S.A ειΜαρμάγκα….. /
τι εκ των δύο, τελικά, να είμαι….: Μύιος
/ βλέπε….: προσφυγοδέκτης…., ε, κατά τον…., κωδικοποιητή…., Παυσα,υνα,νία….. /
ή Απομύιος
/ βλέπε : προσφυγοδιώκτης…., ε, κατά τον…., κωδικοποιητή…., Παυσα,υνα,νία….,
που, στην κωδικική γλώσσα –τους, μύγες = πρόσφυγες….. /
…!;

Ποίον εκ των δύο….. Σαρπηδόνων…., γιών -- ‘’γιών’’….. μου…., να διαλέξω….:
τον μισημένο μου Ησαύ, σώρρυ, Σαρπηδόνα….. εκ της, ντόπιας, Λαοδάμειας…..
ή τον αγαπημένο μου Ιακώβ, σώρρυ, Σαρπηδόνα….. εκ της, ξένης, Ευρώπης…!;…..

…..Και…., αμέσως -- άμα τη κλήσει…., του ‘ρθε και το….. ‘’κλίσμα’’….: μια….. Στυγ ερή φωνή που του ‘πε….:
«…..Do you like the ‘’flit’’…!; Hush….. and split….. and digest it….:…..»….,
αλλά…..
το τι του είπε μετά από το….. it – ‘’αυτό’’ : ‘’απαυτό’’….. δεν ακούστηκε….,
που….. ο εκ της Λαοδάμειας Σαρπηδόνας του φώναξε του Δία με….. Στεντόρεια κι εκκωφαντική φωνή….,
σαφώςςςςς…., ‘’Ελληνιστί’’ κι ομοιοκατάληκτα με το της U.S.A Ειμαρμένης – ειΜαρμάγκας άνω….:
«…..Ουουουουουστ…., σεϊτάν ογλάν κουπρίτ’…., χξς΄ςςςς….. κι πάρι του….. ‘’It’’….!»….,…..
ννννναιαιαιαιαι…., και, έκτοτε, άρχισαν να ακούγονται στην Ελλάδα, προπαντός, άηχοι ήχοι της….. ‘’Σιωπής’’….!.....

Γεια….: Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.alexandros-zivas.gr
….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

Ανώνυμος είπε...

Έλα εντάξει ο ίδιοι πράκτορες της Mossad την έκαψαν,δεν τρώμε κουτόχορτο όπως τα αμερικανάκια.

Ανώνυμος είπε...

Σε ποιά χώρα μας εμφανίζεται ο αντισημιτισμός ρε καριόληδες εβραίοι;;
να πάτε στην Αγγλία και την Αμερική να κάντε διαδηλώσεις, κοπρόσκυλα, αυτοί σας έκαψαν, ρουφιάνοι κολοφάρα...
Αρε χίτλερ που σας χρειάζεται, έτσι όπως θα είστε μαζεμένοι στη Κρήτη να σας κάψουν όλους να ησυχάσουμε απο σας και το σιωνιστικό σας κατεστημένο που έχει αποκτηνώσει και αποβλακώσει όλο το κόσμο..
Ρεμάλια...
Προσοχή εσείς οι Κρητικοί, αυτοί θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν θέμα ή και προβοκάτσια στη συγκέντρωσή τους, δεν τους έκατσε τη πρώτη φορά, τη πάτησαν, προσοχή με τους ρουφιανοεβραίους...
Δεν τους έδιωξαν για πλάκα οι Ισπανοί τους σεφραδίτες εβραίους πριν 500 χρόνια,και μας κουβαλήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, ούτε χωρίς λόγο στην άλωση της τρίπολης απο τον Κολοκοτρώνη τους καθαρίσανε όσους προλάβανε,ούτε για πλάκα τους μάζευε ο χίτλερ,όπου εδραιώνονται αυτοί ρημάζουν το τόπο,
πες τε μου κάτι καλό που έχει κάνει αυτή η ράτσα!! πέστε μου ένα !
ακόμα και την άννα φράνκ στο άμστερνταμ την εκμεταλλεύονται οι εβραίοι να βγάζουν χρήματα..
μας έχουν πρήξει τ'αρχίδια με το ψευτοολοκαύτωμά τους - σε σύνολο 4 εκατομ. εβραίων στην Ευρώπη στο ΒΠΠ, απο επίσημα εβραικά αρχεία, ο χίτλερ εξόντωσε 6 εκατομμύρια - ψεύτες και υποκριτές, μας φορτώσαν τον εβραίο γιωργάκη -jeffry να μας διαλύσει οι άχρηστοι..
προσοχή στους ρουφιάνους....πάνε να δημιουργήσουν σοβαρό ζήτημα στη Κρήτη και σ'ολη την Ελλάδα....

Ανώνυμος είπε...

Από τα παραπάνω σχόλια, συμπεραίνουμε ότι πράγματι, δεν υπάρχει αντισημιτισμός στην Ελλάδα. :-D

Ανώνυμος είπε...

xaxa,swsto auto pou les alla autoi mas koroideuoun mprosta sta matia mas kai mas kathgoroune xwris na exoume kanei kati :D

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 1:33, το θέμα δεν είναι αν το σπίρτο άναψε ο Έλληνας που εμπλέκεται, ο Άγγλος ή ο Αμερικανός. Είναι ο φανατισμός και η μισαλλοδοξία.

Ανώνυμος είπε...

to na peis kapoio kwloevraio h kwloellina h koloamerikano se kanei amesws fanatiko kai misallodokso...xalarwse re file..poly eyaisthitoi exete ginei kapoioi...gia pigainte kamia volta sthn eyrwpi na deite ti simainei ratsismos..ainte papares

Ανώνυμος είπε...

etsi einai...alla otan vgainei o iranos h o palaistinios kai tous vrizei tote einai magkas ki alani..an ton vrisei kanenas allos einai fasistas kai ratsistis..gia thn nazistiki tous politiki sthn palaistini tha milisei kanenas???malakes eyaisthitoi ypokrites

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι αν έπεσες θύμα ρατσισμού στην Ευρώπη, 1:52.
Επίσης, σίγουρα υπάρχουν και άλλοι τρόποι εκτόνωσης από το να παραθέτετε ποικιλία από βρισιές εδώ.
Ας αναφέρετε επιχειρήματα που στέκουν αν θέλετε να προβληματίσετε, και όχι ''οι Εβραίοι, Μαύροι, Άσπροι κτλ. είναι όλοι παπάρες, επειδή έτσι λέω εγώ''.

Ανώνυμος είπε...

για τις βεβηλώσεις κυπριακών τάφων και ελληνικών εκκλησιών ούτε μια διαδήλωση δεν εγινε.. Τα κόμπλεξ της εμφυλιακής ήττας, φανατισμός, ο εγωκεντρισμός και η ορθοδοξία της ελληνοαριστερης ιδεολογίας αγγίζει τα όρια του φασισμού. Παρέα με την μητσοτάκη η αριστερά υπερασπίζεται τα συμφέροντα .. ποιών?