Κυριακή, Φεβρουαρίου 07, 2010

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ,ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΧΑΝΙΩΝ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ...

Η αδελφοποίηση των συναγωγών Χανίων και Αθήνας ανακοινώθηκε χθες σε εκδήλωση με αφορμή τις εμπρηστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στις 5 και 16 Ιανουαρίου στην συναγωγή Ετς Χαγίμ των Χανίων. Επίσης ανακοινώθηκε η οικονομική στήριξη της συναγωγής των Χανίων από αυτήν της Αθήνας.

Στα Χανιά συγκεντρώθηκαν δεκάδες μέλη της εβραϊκής κοινότητας απ΄ όλη την Ελλάδα που έστειλαν μήνυμα κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας. Μάλιστα μετά από την τελετή στη συναγωγή πραγματοποίησαν και πορεία μέχρι το γραφείο του αντιδημάρχου Χανίων Αρη Παπαδογιάννη.
«Οι δύο εμπρησμοί της συναγωγής ήταν για μας χτύπημα στην καρδιά μας. Η υποστήριξη ήταν συγκινητική» δήλωσε ο υπεύθυνος της συναγωγής Νίκος Σταυρουλάκης.
Στις 12.30 το μεσημέρι οι συγκεντρωμένοι, πραγματοποίησαν πορεία από τη συναγωγή με κατάληξη το δημαρχείο Χανίων, όπου και πενταμελής αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Αρη Παπαδογιάννη, στον όποιο και επιδόθηκε ψήφισμα.
«Ήλθαμε εδώ για να διατρανώσομε αυτή την πίστη, και να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες και τις ενέργειες της Πολιτείας, ώστε να προστατευθεί η συναγωγή και να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα, που προσβάλουν τον πολιτισμό των Χανίων» δήλωσε ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής κοινότητας της Αθήνας Βενιαμίν Αρμπάλας.
Σαν δήμος καταδικάζουμε κάθε τέτοια ενέργεια. Εμείς έχουμε ως στόχο την ανάδειξη όλων των μνημείων που υπάρχουν στην πόλη» τόνισε ο κ Παπαδογιάννης.

πρεζα tv
7-2-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ

"Πριν λίγες ημέρες ταξίδεψα από Αθήνα. Όταν έφτασα στην Τραγάνα ρώτησα την κοπέλα εάν είναι κλειστά ο δρόμος μπροστά. Μου είπε όχι και πλήρωσα. Στην Αλαμάνα ο δρόμος φυσικά και ήταν κλειστός.
Θυμώνω και στα επόμενα διόδια στην Πελασγία ρωτάω και πλήρη «αφέλεια» εάν ο δρόμος είναι κλειστά στις Μικροθήβες. Μου απαντά ότι όντως είναι και τότε εγώ του λέω ότι «αρνούμαι να πληρώσω για δρόμο κλειστό». Μου...

...αποκρίνεται περιμένετε να έρθει ο προϊστάμενος. Εκείνος δεν ήρθε αλλά ο υπάλληλος μου ζήτησε να συμπληρώσω ένα έντυπο. Του απαντώ: «Δεν συμπληρώνω τίποτε. Κράτησε το νούμερό μου και άνοιξε την μπάρα να φύγω» Και αυτό έγινε!

Στα επόμενα διόδια πριν τη Λάρισα ήταν η αποθέωση! Το θράσος να ζητάνε διόδια ενώ ο δρόμος μετά από 10 χλμ κλείνει! Ευθύς λέω στον υπάλληλο ότι «αρνούμαι να πληρώσω αφού η Εθνική είναι κλειστή με υπαιτιότητα της εταιρείας σας». Έρχεται αμέσως η προϊσταμένη και μου λέει με θράσος: «Έχετε δει ότι η τιμή είναι μικρότερη;;;;;»!!!! Τα παίρνω και της απαντώ «Και τι αλλάζει; Σε 10 χλμ θα υποστώ ταλαιπωρία και φταίτε εσείς. Κρατήστε το νούμερό μου και ανοίξτε την μπάρα». Χωρίς δεύτερη κουβέντα αυτό και έγινε. Στα Μάλγαρα πλήρωσα κανονικά αφού ο δρόμος ήταν ανοικτός.
Συμπέρασμα και για να ενημερώσουμε τους αναγνώστες του «τρωκτικού». Σε αυτές τις περιπτώσεις η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι κάθετη. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ. Απλά σου κρατάνε το νούμερο (χωρίς να γίνεται τίποτε) και σηκώνουν τη μπάρα. Ούτε έντυπα είσαι υποχρεωμένος να συμπληρώσεις ούτε την αστυνομία μπορούν να καλέσουν γιατί δεν είναι τροχαία παράβαση αλλά αστική υπόθεση.

Καλούς δρόμους!