Παρασκευή, Φεβρουαρίου 12, 2010

ΩΣ INTERNET FREAKS ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ!!!

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει ο εθισμός παιδιών στο Διαδίκτυο. Μέχρι σήμερα, δύο μαθητές από τα Χανιά έχουν μπει σε κλινική απεξάρτησης από το Ιντερνετ! Την αποκάλυψη αυτή έκαναν παράγοντες της εκπαίδευσης μιλώντας χθες στα “Χανιώτικα νέα”. Μάλιστα, η νέα αυτή μορφή εξάρτησης προκαλεί ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Τα παραπάνω επιβεβαιώνει και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, Νίκος Βεστάκης. Μας λέει χαρακτηριστικά: “Εδώ στα Χανιά είχαμε πρόβλημα και μάλιστα δύο μαθητές μας από δύο Γυμνάσια του Νομού παλαιότερα είχαν νοσηλευτεί στην κλινική, η οποία υπάρχει στην Αθήνα για τους εθισμένους χρήστες του Διαδικτύου”. Ο κ. Βεστάκης προσθέτει: “Ο εθισμός στο Ιντερνετ είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, είναι μια σοβαρή ασθένεια και πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε ως ασθένεια”. Το τελευταίο διάστημα στα Χανιά γίνονται σεμινάρια σχετικά με την ασφαλή χρήση του Ιντερνετ.
Ο κ. Βεστάκης εξηγεί:
“Η συμβουλευτική που κάνουμε στα σχολεία έχει και αυτό το κομμάτι να αντιμετωπίσει. Είχαμε καλέσει τον υπεύθυνο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τον υπεύθυνο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και άλλους μαθητές”.
Ο ίδιος κάλεσε “να σκύψουμε όλοι στο πρόβλημα να θεραπεύσουμε ό,τι υπάρχει και να προλάβουμε νέες καταστάσεις”.
Είναι γεγονός ότι πολλοί έφηβοι περνούν ώρες μπροστά την οθόνη του υπολογιστή παίζοντας παιχνίδια ή συνομιλώντας σε εικονικά δωμάτια επικοινωνίας με αγνώστους (chatroom). Κάποιοι “χάνονται” με τις ώρες στον ψηφιακό κόσμο. Αναζητούν την ψυχαγωγία που δεν υπάρχει στις τσιμεντουπόλεις. Αναζητούν ακόμη την επικοινωνία που τους λείπει, που δεν έχουν μέσα στην καθημερινότητά τους.
Και κάποια παιδιά δυστυχώς “κολλάνε” στην οθόνη, το ποντίκι και το πληκτρολόγιο. Για αυτά τα παιδιά το Ιντερνετ είναι η δόση τους.
Σύμφωνα με ειδικούς, τα βασικά συμπτώματα εξάρτησης από το Internet είναι: Πολλές συνεχόμενες ώρες on line, αδιαφορία για ύπνο και φαγητό, αδιαφορία για άλλες δραστηριότητες (σχολείο, σχέσεις, επαγγελματική ενασχόληση), ευερεθιστότητα όταν δεν παίζει το άτομο, ανικανότητα εγκατάλειψης παιχνιδιού.

ΒΡΕ ΤΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ...ΠΡΕΖΑΚΙΑ ΤΟΥ INTERNET ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ...

ΠΡΕΖΑ TV
12-2-2010

1 σχόλιο:

Μαγνολίτης είπε...

σε αυτό φταίνε όμως κάτι κοπέλες απ την ήπειρο!! εμείς ήμασταν αθώα,χαρούμενα κρητικόπουλα που παίζαμε στις αλάνες! μετά ήρθαν αυτές και άλλους από εμάς τους κάναν φίλους και σε άλλους πούλησαν αγάπες.. ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ.. το διεθνές κατεστημένο μας κατέστρεψε επιβάλλοντας μας αυτούς τους διαβόλους τα κουμπιούτερε! όλα ξεκινάν από την ήπειρο που μέσα στην φέτα δωδώνη έχει τρόγιαν. Καλά δεν ήμασταν με την μυζήθρα μας; Τι την θέλαμε την φέτααααααα;