Τρίτη, Μαρτίου 23, 2010

ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ...ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ...ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...

Την επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων τουλάχιστον για την περίοδο των εορτών εισηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στα συναρμόδια υπουργεία.
Πρόκειται για τους απομακρυσμένους νομούς της χώρας όπου συνήθως οι τιμές της αμόλυβδης και του πετρελαίου κίνησης παρουσιάζουν μεγάλη απόκλιση προς τα πάνω σε σχέση με τη μέση τιμή της βενζίνης.
Έτσι προτείνεται να μπει πλαφόν σε όλα τα πρατήρια της Κρήτης και στους νομούς Δωδεκανήσων, Θεσπρωτίας, Φωκίδας και Πρέβεζας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το ύψος του πλαφόν προτείνεται να κυμανθεί στα επίπεδα των τιμών του περασμένου Ιανουαρίου όταν η μέση τιμή κυμαινόταν μεταξύ 1,10 και ένα 1,20 ευρώ, πριν δηλαδή τη διπλή αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή την ώρα η μέση τιμή της αμόλυβδης σε όλη τη χώρα διαμορφώνεται στο 1,45 το λίτρο και οι βενζινοπώλες εκτιμούν ότι η επιβολή πλαφόν με τον τρόπο που προτείνεται είναι πρακτικά ανέφικτη καθώς πρόκειται για μείωση που ξεπερνά τα 35λεπτά το λίτρο, όσο σχεδόν είναι η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

ΠΡΕΖΑ TV
23-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: