Πέμπτη, Μαρτίου 25, 2010

ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...ΠΟΣΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ;;;;

Τον κώδωνα του κινδύνου για το δημόσιο σύστημα υγείας που καταρρέει έκρουσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί από την Κοζάνη.
Ασκώντας δριμύτατη κριτική στις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες, καθώς “οι ευθύνες είναι διαχρονικές”, ο προεδρεύων της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας υπογράμμισε ότι “οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν είναι πολιτικές πλήρους υποβάθμισης της δημόσιας υγείας, γι’ αυτό αποτελούν εμπαιγμό απέναντι στην κοινωνία”. Κατήγγειλε ότι “δεν τηρήθηκε η περσινή συλλογική σύμβαση της ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών και υπουργείου Υγείας, αλλά και ο νόμος που ψήφισε στη συνέχεια η προηγούμενη κυβέρνηση για 2.000 προσλήψεις το 2009 και άλλες 2.500 το 2010”, προσθέτοντας: “Βαρεθήκαμε να ακούμε για προκηρύξεις και για δημοσιεύσεις θέσεων σε ΦΕΚ. Κανένας άρρωστος που θα προσφύγει σε νοσοκομείο δεν θα εξεταστεί από ΦΕΚ αλλά από γιατρούς. Δυστυχώς γιατροί δεν υπάρχουν. Εμείς πραγματικές προσλήψεις δεν είδαμε”. Είπε ακόμη ότι “κατά τη σημερινή κυβέρνηση, η υγεία είναι αλώβητη από την κρίση, όμως στην πραγματικότητα οι δαπάνες της δημόσιας υγείας περικόπτονται κατά 1,4 δισ. ευρώ”.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Δυτικής Μακεδονίας Συριανός Καχλάν πρόσθεσε ότι “οι δαπάνες στα δημόσια νοσοκομεία έχουν περισταλεί κατά 20%, ενώ οι υγειονομικές περιφέρειες στέλνουν εντολές να περικοπούν περαιτέρω οι δαπάνες των εφημεριών”. Οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών υπογράμμισαν ακόμη ότι “οι ρυθμοί των χρεών στα νοσοκομεία αυξάνονται σε σχέση με την περίοδο του Δ. Αβραμόπουλου”.
Φυσικά στη συνέντευξη κυριάρχησε το τραγικό συμβάν του άδικου χαμού του βρέφους ενός έτους. Ο Σ. Καχλάν ανέφερε ότι “οι ευθύνες είναι πασιφανείς, αφού οι παιδιατρικές κλινικές δεν εξαφανίστηκαν μέσα σε μια νύχτα”, αλλά υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες.
Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, δίνοντας έμφαση “στην εικόνα εγκατάλειψης των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας”, είπε ότι “οι περισσότερες κλινικές λειτουργούν με έναν ή δύο γιατρούς”. Τέλος, ο κ. Βαρνάβας παραδέχτηκε ότι η δημόσια υγεία υπονομεύεται και εκ των έσω, καθώς “υπάρχουν οι φακελάκηδες και παρανομούντες γιατροί”. Όταν του ζητήθηκε να δώσει πιο συγκεκριμένα στοιχεία, είπε ότι “δεν θα γίνουμε συνδικαλιστική αστυνομία”, προσθέτοντας: “Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει”.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

ΠΡΕΖΑ TV
25-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: