Παρασκευή, Μαρτίου 12, 2010

ΤΟ ΥΠ.ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ PET COKE ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ...ΕΝΩ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Ο ΨΕΚΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ!!!

Την απαγόρευση της χρήσης ορυκτών στερεών καυσίμων, μεταξύ των οποίων και του πετ κοκ (pet coke), στις βιομηχανίες παραγωγής κεραμικών ειδών σε όλη τη χώρα, επιβάλλει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Η ΚΥΑ έχει άμεση εφαρμογή στις νεοϋδριόμενες βιομηχανίες κεραμικών ειδών, ενώ για τις υφιστάμενες δίνεται προθεσμία ενός έτους.
Όπως τονίζεται, η αντικατάσταση στερεών ορυκτών καυσίμων (όπως πετρελαϊκού κοκ, άνθρακα τύρφης, κ.α.) με άλλα χαμηλότερων ατμοσφαιρικών εκπομπών επιβάλλεται εξαιτίας του ότι πολλές βιομηχανίες του κλάδου της κεραμοποιίας λειτουργούν μέσα ή κοντά σε οικισμούς και δεδομένου ότι συχνά δεν τηρούν τα προβλεπόμενα όρια εκπομπής, προκαλούν σοβαρή ατμοσφαιρική ρύπανση, που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Στην απόφαση προβλέπεται η χρήση της βιομάζας φυτικής ή ζωικής, ως καύσιμο το οποίο δημιουργεί χαμηλότερες εκπομπές, σε τοπικό τουλάχιστον επίπεδο, σε σχέση με τα ορυκτά στερεά καύσιμα.
Η απόφαση απευθύνεται στις βιομηχανίες παραγωγής κεραμικών ειδών με ψήσιμο, ιδίως κεραμιδιών, τούβλων, πυρίμαχων πλίνθων, πλακιδίων, ψευδοπορσελάνης ή πορσελάνης, με ημερήσια παραγωγική δυνατότητα άνω των 75 τόνων ή/και με δυναμικότητα κλιβάνου άνω των 4m3 και πυκνότητα φορτώσεως άνω των 300kg/m3.
Παράλληλα, η απόφαση αναφέρει ότι μελλοντικά θα εξετασθεί η επέκταση του μέτρου και σε μονάδες μικρότερου μεγέθους, καθώς και η επεξεργασία ρυθμίσεων σχετικά με τη χρήση εναλλακτικών υγρών και στερεών καυσίμων, όπου αυτά χρησιμοποιούνται.

ΜΕ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΠΟΥ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΩΝ ΜΑΤ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ...ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ,ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΟΥΤΣΟ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
12-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: