Κυριακή, Ιουνίου 20, 2010

ΚΟΒΕΤΑΙ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΕΤΡΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΝΕΤ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΠΑΥΛΟ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΡΤ ΑΝΑΝΕΩΝΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ...ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 50.000 ΕΥΡΩ... ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ,ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΕΙ ΤΟΥ ΥΠ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ,ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ.
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ.


Όσο και απίστευτη αν μοιάζει η είδηση, η μακροβιότερη εκπομπή στο ελληνικό ραδιόφωνο ρίχνει τίτλους τέλους. Η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να μην ανανεώσει τις συμβάσεις που λήγουν στο τέλος του μήνα, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτές και του Γιάννη Πετρίδη, το όνομα του οποίου έχει ουσιαστικά ταυτιστεί με το ελληνικό ραδιόφωνο της μεταπολίτευσης.

Ο τίτλος του κορυφαίου Έλληνα ραδιοφωνικού παραγωγού είναι μάλλον λίγος για την εμβέλεια του Πετρίδη, ενός από τους 500 κριτές του Rock and Roll Hall of Fame και κατόχου μιας από τις μεγαλύτερες συλλογές δίσκων παγκοσμίως. Η εκπομπή του συνεχίζει να εκπέμπει την ίδια (σχεδόν) ώρα και από την ίδια συχνότητα από το 1975 μέχρι σήμερα, αποτέλεσμα της εμμονής του για την καλή μουσική και κυρίως για τη διάδοσή της. Αρνήθηκε στο παρελθόν τις σειρήνες της ιδιωτικής ραδιοφωνίας προκειμένου να μη χάσει την πανελλαδική εμβέλεια της ΕΡΤ και να μείνει πιστός σε ένα έργο ζωής, ισάξιο σε διεθνές επίπεδο μόνο με αυτό του John Peel στο BBC.

Πρόσφατα γιόρτασε τα 35 χρόνια συνεχούς παρουσίας και έδωσε για άλλη μια φορά την υπόσχεση να είναι παρόν για "όσο τον κρατάνε τα πόδια του". Δε φανταζόταν σε καμιά περίπτωση την βεβιασμένη αυτή διακοπή στις 30 Ιουνίου, δηλαδή σε πέντε μόλις εκπομπές από τώρα.

Το ότι "ο Πετρίδης μου έμαθε να ακούω μουσική" είναι μάλλον η πιο κοινότυπη δήλωση για τη γενειά μου και όχι μόνο. Πόσο μάλλον για όσους μεγαλώσαμε στην επαρχία, την εποχή που δεν υπήρχε internet ούτε μουσικά περιοδικά (παρά μόνο το Ποπ & Ροκ με ένα μήνα καθυστέρηση). Κολλημένοι λοιπόν όλοι στο ράδιο κάθε μέρα στις 4 και στη συνέχεια ατέλειωτες κουβέντες στις παρέες για τις λίστες και τους σχολιασμούς του Γιάννη. Εκνευρισμός όταν στα καλύτερα της χρονιάς δεν υπήρχαν τα αγαπημένα μας, πανηγυρισμοί και κεράσματα στην αντίθετη περίπτωση. Καμία έκπληξη και όταν συμπτωματικά μετά από χρόνια βρέθηκα μαζί του στο ίδιο τραπέζι. Απλός και άμεσος όπως στο μικρόφωνο, με το μόνο που να τον ενδιέφερε να είναι να ακούει τις απόψεις των άλλων, αποδεχόμενος στωικά ακόμα και τις μονομανίες μας.

Προφανής λόγος της διακοπής δεν υπάρχει. Η εκπομπή του συνεχίζει στα ίδια standards και εν πολλοίς κρατάει τα όποια επίπεδα ακροαματικότητας του κρατικού ραδιοφώνου (τα τελευταία χρόνια κάνει εκπομπές και στο Τρίτο). Ας ελπίσουμε ότι πρόκειται για μια γραφειοκρατική παρανόηση, που θα διορθωθεί πριν τις 30 Ιουνίου και δε θα χρειαστεί να διακοπεί ούτε για μια μέρα η εκπομπή που επιβίωσε τόσων κυβερνήσεων, διοικήσεων της ΕΡΤ και γενικότερων αντιξοοτήτων. Αν η ΕΡΤ αποφάσισε να διακόψει τις συμβάσεις των μουσικών παραγωγών και να τις επανεξετάσει, όχι μόνο δε θα έπρεπε να συμπεριλάβει τον Πετρίδη σε αυτήν τη διαδικασία, αλλά να του την αναθέσει.

Τακης Θανοπουλος-mixtape.gr

ΠΡΕΖΑ TV
20-6-2010

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάτω η χούντα του ΠΑΣΟΚ!
Εξω απο τη χώρα ο πράκτορας Παπανδρέου και η κλίκα του!

Ανώνυμος είπε...

Που ειναι το περιεργο;
Εχουμε χουντα που μας θελει κοιμισμενους.Αρα ο πολιτισμος μας αποτελει βασικο πυλωνα της αφυπνισης και ο Γιαννης Πετριδης βασικο πυλωνα του πολιτισμου μας.Αρα ειναι φυσιολογικο η κυβερνηση της χουντας να θελει να κοψει την εκπομπη του.Το θεμα ειναι τι κανουμε εμεις.

Ανώνυμος είπε...

λυπάμαι ειλικρινά γιατί μεγάλωσα με τις εκπομπές του είναι πράγματι ένα πλήγμα στο ραδιόφωνο στον πολιτισμό και σε τελική ανάλυση στον ίδιο τον πολιτισμό μας,ελπίζω αυτοί οι κύριοι που διαχειρίζονται τα θέματα αυτά να διορθώσουν αυτό το λάθος,ευελπιστούμαι,,,,

Ανώνυμος είπε...

τα παραπονά σας... στον ασχετο Ραγκουση...... που με τον κωλονόμο του... παίρνει σβάρνα... τους πάντες . Τα έχει γαμήσει όλα ρε παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

an kai ego den eime fanatikos me tin mousiki prepi na po oti ton petridi ton xero apo pitsirikas eno ton papadopoulo poios ton gamei
alla eipame se aftin tixora ama exeis kone proxoras ama oxi tin gamises

Ανώνυμος είπε...

epitelous na ton kopsoun ton pappoy na vrei douleia kanas neos..THa parei kai varvati sintaksi

G_kar είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ!!!! ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ? ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΤΡΙΔΗΣ?

Ανώνυμος είπε...

Κομματοσκυλα που ειναι χαραμοφαηδες χιλιαδες υπαρχουν στο Ελληνικο δημοσιο και οι ηλιθιοι που μας κυβερνουν βρηκαν να κανουν τις γελοιοτητες αυτες στον Γιαννη Πετριδη...Μα οι ηλιθιοτητες τους ειναι πια τοσο προβλεψιμες που καταντουν προβλεψιμες...Το λεω εγω αυτο που απλα ΔΕΝ ακουω ροκ μουσικη αλλα και δεν ειμαι ανεγκεφαλος για να μπορω να καταλαβω οτι πρεπει να εισαι πολυ βλακας για να κοψεις τον Πετριδη μετα απο 34 χρονια..."Ευτυχως" δηλαδη που ο μεγας Γεραμανης προλαβε και πεθανε και δεν θα δει τους ανεγκεφαλους να τον απολυουν και αυτον...Τελικα η εξουσια ειναι μαλλον συμφητη με την μαλακια...Για τον υπουργο παντως εχω να πω οτι αξια τραβαει τον δρομο του αλλου τιτανα της σκεψης που ειχε πει τους ποιητες λαπαδες...Μια ευχη απο μενα για ακομα κατωτερα..Το γαμωτο ειναι οτι απο εκει περασε και ενα ατομο που λεγοταν Μελινα...

prince serengeti είπε...

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΦΕΛΛΟΙ&ΟΙ ΚΟΥΡΑΔΕΣ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΑΤΟΜΥΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΦΤΩΧΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΓΩΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΘΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΩΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΟΡΘΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΦΙΛΟΣ &ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΟΙ ΣΚΑΤΟΜΥΑΛΟΙ ΕΚΔΙΩΚΟΥΝ.

dimitrios είπε...

elpizo na min simvi auto giati o petridis ontos mas emathe na akoume piotiki mousikh k diamorfose k xaraktires euxaristo gianni

zatzo είπε...

san na ediwxnan oi aggloi ton john peel, alla ti perimeneis apo th xwra tou gyftotsifteteliou kai tou dnt...ante geia re, mexri ton 'poiotiko' spyrako eiste.

Ανώνυμος είπε...

Αμα εβαζε τουρκοκαρσιλαμάδες κανείς δεν θα τον κουναγε απο την θέση του τον Πετρίδη.
Αφου παίζει ποιοτική μουσική ΔΕΝ λέει.
A.J.
Y.Γ. Στο μεταξύ το ραδιόφωνο δεν πουλάει οσο η τουβούλα.

Ανώνυμος είπε...

i xounta tou pasok tha meinei stin istoria tis elladas,san tin xeiroteri periodo thw metapoliteusis.Kai eis katotera

Ανώνυμος είπε...

Τα 35 χρόνια που λέτε μου φαίνονται ελλιπή. Η γνώμη μου είναι ότι πρωτοξεκίνησε εκπομπές το 1966 ή 67 από το ραδιόφωνο της Λάρισας όταν έκανε τη στρατιωτική του θητεία. Αρχικά μία ή δύο φορές την εβδομάδα και στη συνέχεια καθημερινά. Ήταν η δημοφιλέστερη εκπομπή του τοπικού ραδιοφώνου. Πιστεύω ότι ήμουν ο πρώτος που του ζήτησα να παίξει κάποιο κομμάτι, μετά έγινε επιδημία και δημιουργήθηκαν ειδικές εκπομπές.

Anastasios είπε...

Λυπάμαι πάρα πολύ για το κόψιμο του Γιάννη Πετρίδη, αλλά μην φοβάστε ανανεώνουν την εκπομπή Στην Υγειά μας,μην τους αποκαλείτε Καραγκιόζηδες,είναι ΧΑΤΖΗΑΒΑΤΗΔΕΣ. Τάσσος