Δευτέρα, Ιουλίου 05, 2010

ΟΜΑΔΙΚΗ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΑΝΘ...ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ;;;ΓΕΝΙΚΑ ΡΩΤΑΜΕ...

Αναστάτωση προκλήθηκε τις τελευταίες μέρες στις παιδικές κατασκηνώσεις της ΧΑΝΘ στον Αϊ-Γιάννη Πηλίου, από ομαδική γαστρεντερίτιδα που «χτύπησε» 98 παιδιά, σε σύνολο 250 κατασκηνωτών από 9 έως 15 ετών. Ενα από τα παιδιά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου για νοσηλεία και άλλα έξι για τη διερεύνηση των αιτιών της γαστρεντερίτιδας, ενώ οι υπόλοιποι κατασκηνωτές παρουσίασαν ήπια συμπτώματα, που υποχωρούν σταδιακά.Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Νομαρχία Μαγνησίας, τα πρώτα κρούσματα άρχισαν να εμφανίζονται την περασμένη Πέμπτη σε δύο παιδιά. Την επόμενη μέρα άρχισαν να πολλαπλασιάζονται και το απόγευμα της Παρασκευής παρουσίαζαν συμπτώματα (εμέτους και διάρροια) 98 παιδιά, ενώ το γεγονός πως ασθένησε και ο μάγειρας της κατασκήνωσης ενίσχυσε τις υποψίες πως η αιτία ήταν τροφογενής.

Αυτό, πάντως, θα εξακριβωθεί μέσα από σειρά εξετάσεων που πραγματοποιούνται με εντολή της Διεύθυνσης Υγείας της Νομαρχίας Μαγνησίας. Εχουν ληφθεί δείγματα από νερό και τρόφιμα που χρησιμοποιήθηκαν για τα γεύματα των παιδιών, τα οποία εστάλησαν για ανάλυση στη Λάρισα, όπου εδρεύει το περιφερειακό εργαστήριο του υπουργείου Υγείας και τα αποτελέσματα αναμένονται τις επόμενες ημέρες.
Παράλληλες εργαστηριακές εξετάσεις γίνονται και στο νοσοκομείο του Βόλου, ενώ από τη Διεύθυνση Υγείας ενημερώθηκαν το ΚΕΕΛΠΝΟ και το υπουργείο Υγείας. Το απόγευμα της Παρασκευής βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων δεκάδες γονείς, για να ενημερωθούν για την κατάσταση.
Ορισμένοι πήραν τα παιδιά τους, αλλά και οι περισσότεροι απ’ αυτούς τα επέστρεψαν το Σάββατο, αφού διανυκτέρευσαν μαζί τους σε κάποιον ξενώνα της περιοχής και διαπίστωσαν πως η κατάσταση αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντινομάρχη, Ν. Ντίτορα, περίπου 200 από τα 250 παιδιά παραμένουν στην κατασκήνωση.

ΠΡΕΖΑ TV
5-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: