Σάββατο, Ιουλίου 03, 2010

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ...ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ...

Στις πιο σκοτεινές ατραπούς της φοροδιαφυγής κινούνται πλέον οι συντονισμένες έρευνες της Εισαγγελίας της Αθήνας με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, προκειμένου να αποκαλυφθούν «επιστημονικοί» μέθοδοι απόκρυψης εισοδημάτων από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.
Ο εισαγγελέας κ. Παρ. Αδάμης που εποπτεύει των ερευνών για το οικονομικό έγκλημα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» έχει εξαπολύσει «σαφάρι» κατά εκατοντάδων μεγαλοφοροφυγάδων, οι οποίοι επιδίδονται σε εκτεταμένη φοροκλοπή με την έκδοση εικονικών τιμολογίων.
Από τις συντονισμένες έρευνες της Εισαγγελίας της Αθήνας με την άμεση και ουσιαστική συνδρομή της ΥΠΕΕ, ήδη έχουν προκύψει εντυπωσιακά στοιχεία για την ύπαρξη οργανωμένης φοροδιαφυγής από ανώνυμες εταιρείες και ελεύθερους επαγγελματίες, κυρίως γιατρούς και δικηγόρους, οι οποίοι φθάνουν στο σημείο να πληρώνουν τρίτους για να εξασφαλίσουν εικονικά τιμολόγια!
Το ύψος των εισοδημάτων που αποκρύπτονται με τη μέθοδο των εικονικών τιμολογίων, που έχουν κατακλύσει την αγορά, ανέρχονται από τις μέχρι τώρα έρευνες σε 2 δισ. ευρώ, ενώ ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει προχωρήσει ήδη στον σχηματισμό δικογραφιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, συνολικά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουν σχηματιστεί 338 δικογραφίες για φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ με την έκδοση εικονικών τιμολογίων. Δεκάδες είναι οι εκπρόσωποι εταιρειών, ανωνύμων και εταιρειών περιορισμένης ευθύνης, αλλά και δικηγόροι και γιατροί που παραπέμπονται σε δίκη για φοροδιαφυγή, ενώ για πολλές δικογραφίες η δικαστική συνέχεια είναι η τακτική ανάκριση καθώς οι εναντίον τους κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος.
Από τις έρευνες της Εισαγγελίας για το οικονομικό έγκλημα -η οποία το τελευταίο διάστημα έχει ενισχυθεί- έχουν προκύψει στοιχεία που παραπέμπουν σε οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα, καθώς στις περισσότερες από τις ελεγχόμενες υποθέσεις για την έκδοση των εικονικών τιμολογίων, έχουν εντοπιστεί δεκάδες περιπτώσεις ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν κάνει «επάγγελμα» την έκδοση εικονικών τιμολογίων και πληρώνονται αδρά γι’ αυτό από τους επίδοξους μεγαλοφοροφυγάδες.
Ο εντοπισμός της φοροδιαφυγής με τα εικονικά τιμολόγια, όπως δήλωνε στην «Κ» αρμόδια πηγή, «είναι δύσκολος και προϋποθέτει εξονυχιστικούς και επιτόπιους ελέγχους σε επιχειρήσεις και σε γραφεία γιατρών η δικηγόρων», όπου και πραγματοποιούνται σχεδόν σε καθημερινή βάση πλέον έφοδοι παρουσία εισαγγελέα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.

Αλλωστε, είναι τόση και τέτοιας βαρύτητας η φοροδιαφυγή με τη συγκεκριμένη μέθοδο, που ξεπερνά κατά πολύ την απλή φοροδιαφυγή με την απόκρυψη εισοδημάτων που απλά δεν δηλώνονται και εύκολα εντοπίζονται, και οι σχετικές έρευνες προϋποθέτουν επιμονή και μέσα.
Πάντως, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων αρχών, οι έλεγχοι για εικονικά τιμολόγια θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού σε αναζήτηση εσόδων για τα δημόσια ταμεία…

Της Ιωαννας Mανδρου

ΠΡΕΖΑ TV
3-7-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

TA ΠΛΑΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ 10 %ΕΩΣ 30% ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΝΞΕΙ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΓΙΑ ΕΡΓΟ 6.000.000 ΕΥΡΩ
ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ ΕΚΟΨΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΑΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ 1.000.000 ΕΥΡΩ
KAI AYTO EINAI KANONAΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ.