Τετάρτη, Ιουλίου 21, 2010

"ΕΥΕΛΙΚΤΗ" ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ...ΚΑΙ Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Μία στις τρεις προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα, αφορά πλέον ευέλικτες μορφές απασχόλησης, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, που επιβεβαιώνει τις ραγδαίες εξελίξεις στο εργασιακό τοπίο.
Μόνο το διάστημα Απριλίου - Ιουνίου έγιναν 64.755 προσλήψεις μερικής απασχόλησης και 15.831 προσλήψεις εκ περιτροπής, στοιχεία που δικαιολογούν την ανασφάλεια των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
Αυξητική όμως τάση εμφανίζει και η πρόθεση των εργοδοτών να μετατρέπουν τις συμβάσεις πλήρους απασχόλησης σε μερικής ή εκ περιτροπής, κατόπιν έγκρισης της Επιθεώρησης Εργασίας.
Το δεύτερο τρίμηνο του 2010 4.768 συμβάσεις άλλαξαν από πλήρη σε μερική απασχόληση, ενώ 1.324 μετατράπηκαν σε συμβάσεις εκ περιτροπής.

Ο Γενικός Γραμματέας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Μιχάλης Χάλαρης, τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι υπάρχει όντως αυξητική τάση που εντοπίζεται στις επιχειρήσεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Εκτός των δύο μεγάλων αστικών κέντρων, καταγράφεται σημαντική αύξηση στη μετατροπή των συμβάσεων στη Λάρισα και τις Σέρρες, η οποία μάλιστα κρίνεται δυσανάλογη του εργατικού δυναμικού των περιοχών αυτών.
Από την άλλη, ωστόσο, η έκθεση των επιθεωρητών εργασίας καταγράφει σημαντική αύξηση των προσλήψεων στις τουριστικές περιοχές, εν όψει καλοκαιρινής περιόδου.
Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Ιόνια νησιά, Κρήτη και Χαλκιδική βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των περιοχών με περιορισμένη συγκριτικά ανεργία, ωστόσο οι προσλήψεις αυτές στην πλειονότητά τους είναι εποχιακές.

ΠΡΕΖΑ TV
21-7-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: