Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2010

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ 104 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Προσωρινή διαταγή με την οποία δικαιώνονται -σε πρώτη φάση τουλάχιστον- 104 εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης εξέδωσε χθες το Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων του Πρωτοδικείου.

Πρόκειται για συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν την 1η Σεπτεμβρίου και ζητούν να παραμείνουν στις θέσεις τους. Εχουν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία υποστηρίζουν ότι καλύπτουν «διαρκείς και πάγιες ανάγκες» στις υπηρεσίες του δήμου όπου εργάζονται. Σύμφωνα με το αίτημα που υπέβαλαν, θα πρέπει οι συμβάσεις τους να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, όπως γινόταν παλαιότερα με τον νόμο Παυλόπουλου τον οποίο επικαλούνται.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των 104 συμβασιούχων θα συζητηθεί τις επόμενες εβδομάδες, σε ημερομηνία η οποία ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Το δικαστήριο, ωστόσο, εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία εντέλλεται να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους και μετά τη λήξη των συμβάσεων, δεχόμενο ότι ικανοποιούν διαρκείς και πάγιες ανάγκες στις υπηρεσίες του κεντρικού δήμου.

ΠΡΕΖΑ TV
26-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: