Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2010

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΤΙΣ ΓΕΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΕΣ ΤΣΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ,ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ!!!

Συγκρούσεις αρχιερέων και στο... μέσον ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Οι σχέσεις μεταξύ των στελεχών της Ιεράς Συνόδου και μητροπολιτών που πρόσκεινται στον αρχιεπίσκοπο δεν βρίσκονται και στην καλύτερη περίοδό τους.

Στη σύγκρουση «πρωταγωνιστούν» από τη μια ο διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών Αντώνης Ζαμπέλης και αρχιερείς όπως ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος και ο Ελασσόνος Βασίλειος. Από την άλλη, μέσω μιας ανομοιογενούς συμμαχίας, αρχιερείς όπως οι Καβάλας Προκόπιος, Καισαριανής Δανιήλ και Ηλείας Γερμανός ασκούν κριτική στους χειρισμούς των υπευθύνων για τα οικονομικά της Εκκλησίας.

Στο επίκεντρο της σύγκρουσης βρίσκονται δύο θέματα. Από τη μια η αγοραπωλησία ενός οικοπέδου τεσσάρων στρεμμάτων στην περιοχή της Βουλιαγμένης και από την άλλη η διαχείριση της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη». Χθες συνεδρίασε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και έσπευσε να δώσει κάλυψη στα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής των Οικονομικών Υπηρεσιών της Συνόδου, αναφέροντας ότι η πώληση των οικοπέδων «είχε εγκριθεί σε δύο συνεδριάσεις της προηγούμενης συνθέσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και αναμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης, τη διαδικασία της οποίας εμπιστεύεται και θέτει στη διάθεσή της όλα τα υπάρχοντα στοιχεία». Παράλληλα εξουσιοδότησε τον μητροπολίτη Ιωαννίνων να προχωρήσει -εφόσον ο ίδιος το κρίνει σκόπιμο - σε αγωγές ή μηνύσεις εάν θεωρεί ότι βλάπτεται το συμφέρον της Εκκλησίας.

Οπως είναι γνωστό, για την πώληση τεσσάρων στρεμμάτων έχει παραπεμφθεί σε τακτικό ανακριτή, έπειτα από δίωξη in rem που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα αδικήματα «της ηθικής αυτουργίας σε απιστία, της άμεσης συνέργειας σε απιστία και της ψευδούς βεβαίωσης».

Από την άλλη πλευρά, επανήλθε και σήμερα αναμένεται να απασχολήσει τα μέλη της ΔΙΣ η ΜΚΟ «Αλληλεγγύη». Η ΜΚΟ μετονομάστηκε σε «Αγάπη» και πέρασε στον έλεγχο των οικονομικών υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου. Ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος, από τη θέση του προέδρου της διοικούσας επιτροπής των οικονομικών υπηρεσιών, με επιστολή του προς την Ιερά Σύνοδο ασκεί κριτική στο έργο των διοικούντων την «Αλληλεγγύη» και ζητάει τη διενέργεια ελέγχου. «Να λειτουργήσει η εταιρεία κάτω από συνθήκες κρίσης και όχι όπως τώρα (μήνας μπαίνει-μήνας βγαίνει και εις υγεία του κορόιδου)», γράφει χαρακτηριστικά.

ΠΡΕΖΑ TV
26-8-2010

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η προπαγάνδα θα πρέπει να έχει μια αληθοφανή βάση ,πως και δεν σας το μάθαναν αυτό;Πως είναι δυνατόν να αναρωτιέστε που πήγαν τα λεφτά από την στιγμή που κάθε χρόνο δίνεται στην δημοσιότητα ο αναλυτικός προϋπολογισμό της "Αλληλεγγύης".(Όταν η προπαγάνδα έρχεται σε τόση αντίθεση με την πραγματικότητα τότε προκαλεί πολλά γέλια)
Για την ιστορία οφείλω να αναφέρω πως το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει στην Αλληλεγγύη είναι το γεγονός ότι εν μέσω κρίσης υπάρχει μείωση των εσόδων με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον ορατός κίνδυνος να μειωθούν τα συσσίτια που μοιράζονται στην Αττική ώστε να μπορεί να συνεχίσει να πληρώνει η οργάνωση τα ενοίκια των απόρων που έχουν ζητήσει βοήθεια ,να συντηρεί του ξενώνες που έχει και να βοηθάει τις πολύτεκνες οικογένειες καθώς αυτά κρίθηκαν πιο σημαντικά.Η ενδεχόμενη αυτή μείωση στα συσσίτια ήταν κάτι στο οποίο διαφώνησαν πολλοί.Στο τραπέζι έπεσε και η πρόταση του να αρχίσει να πωλείται η εκκλησιαστική περιουσία αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό ακόμα μιας και είναι δεσμευμένη από το κράτος και δεν μπορεί να την διαχειριστεί η εκκλησία αν και στα χαρτιά της ανήκει.Βέβαια όπως φαίνεται και από το οικόπεδο που πωλήθηκε στην βουλιαγμένη είναι κάτι που άρχισε να προβληματίζει τους πολιτικούς και τα τσιράκια τους μιας και έχουν στόχο να πάρουν στα χέρια τους την περιουσία της εκκλησία αλλά επίσης τους προβληματίζει το γεγονός ότι η δεσμευμένη περιουσία της εκκλησίας υπολογίζεται σαν έσοδο στο προϋπολογισμό και ενδεχόμενη επιστροφή της στην ιδιοκτησία της εκκλησία θα δημιουργούσε προβλήματα στην απολογία τους στα αφεντικά τους στο ΔΝΤ.
Αλήθεια τόσο πολύ ενοχλεί που εκκλησιά είναι ο μοναδικός φορέας που στέκεται δίπλα στον πολίτη που έχει ανάγκη(όποιος και αν είναι) διαχρονικά και κυρίως σε αυτές τις δύσκολες μέρες;

Ανώνυμος είπε...

δηλαδη για να καταλαβω... στην υποθεση του οικοπεδου στη Βουλιαγμενη εσενα σου φαινονται ολα νομιμα και ηθικα?

το οτι ενας σκουπιδιαρης αγορασε ενα τετοιο φιλετο (τί σου κανει η αποταμιευση...) και σε 15 λεπτα βρεθηκε σε μια off shore εφοπλιστου (ε οχι και να πληρωσει φορο ο εφοπλιστης!) σου ακουγεται π.χ. λογικοτατο?

(οπως βλεπεις ρωταω ομορφα και καλοπροαιρετα - αντιστοιχη απαντηση θελω, ΟΚ?)

Ανώνυμος είπε...

12.37
Signomi re file pou zeis kai ta ides ola ayta na ta kanei i eklisia? Pion voithise pragmatika? Emena prosopika mono kako mou exoun kanei? Tha eprepe na ntrepese pou ipoostirizeis aytous tous alites? Ti tha pei i eklisia exei periousia? Ayto einai to didagma tis thriskias mas? Oi papades na zoune san vasiliades kai na dinoun psixoula ston lao? Exoun tosa leyta pou tha mporousan na kanoun ''thavmata'' an ithelan. Oxi na ta doulevoun san epixirimaties ependites gia na ta polaplasiasoun. Apla exoume mia kathara kapitalisti ekklisia, einai i pio epikerdis epixirisi pou iparxei tora stin ellada.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ 12:37 ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ. ΣΩΣΤΑ ΩΣ ΕΔΩ? ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΛΕΣ ΟΤΙ ΒΟΗΘΑΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ Η "ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ" ΠΟΥ ΤΟ 51% ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΡΟΧΩΡΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ? ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΔΗΛ. ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΡΟΥΧΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΙΩΣΕΙ? ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΟΣΟ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩ ΣΥΧΝΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΜΕ ΗΡΕΜΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΒΟΗΘΟΥΝ....!! ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

προς τον 12:50
Το κτήμα δόθηκε σε ένα οδοκαθαριστή ο οποίος είχε καταπατήσεις στο κτήμα.Το γεγονός της καταπάτησης δίνει το δικαίωμα στην εκκλησία να το πουλήσει παρόλο που είναι δεσμευμένο από το κράτος.Στην πορεία σε πουλήθηκε 3 εταιρείες (όχι off shore αλλά κανονικές) και πληρώθηκαν κανονικά από τις εταιρίες οι φόροι ,από την εκκλησία ο φόρος θα πληρωθεί όταν καθοριστεί το ακριβές ποσοστό φορολόγησης όπως και για κάθε συναλλαγή της από την αρχή του 2010.Αξίζει όμως να δούμε και λίγο την ιστορία αυτή της έκτασης και την διαρκή προσπάθεια να την φάνε οι πολιτικοί.Είχε ζητηθεί η εν λόγο έκταση από το δημόσιο να δωριθεί και να μην ανήκει στην εκκλησία όντας δεσμευμένο ώστε να γίνει νοσοκομείο (ένα από τα πολλά που προέρχονται από κτήματα και δωρεές της εκκλησίας όπως το Παίδων, Αρεταίειο , Αγλαία Κυριακού,κλπ)φυσικά και η εκκλησία δέχτηκε αλλά με 2 όρους:1)να έχει βγει άδεια μέσα σε μια βδομάδα 2) σε 3 χρόνια να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή και να εκκρεμεί η αγορά μηχανημάτων και η στελέχωσή του.Οι όροι μπήκαν για να εξασφαλιστεί η δωρεά καθώς σε αντίθετη περίπτωση το οικόπεδο θα γύριζε πίσω στην εκκλησία.Η τότε πολιτική ηγεσία δεν δέχτηκε τους όρους καθώς ήταν προφανές ότι ήθελε απλά το κτήμα και όχι να κάνει νοσοκομείο.

Προς 1:52 η εκκλησία έχει πολύ μικρότερο ποσοστό αλλά το κεφάλαιο αυτό είναι δεσμευμένο από το δημόσιο και η εκκλησία δεν μπορεί να το διαχειριστεί και δεν δικαιούται να συμμετέχει ως μέτοχος στην τράπεζα.

Προς 1:19 το γεγονός ότι βρίσκει λεφτά η εκκλησία για να δίνει ένα πιάτο φαγητό σε άστεγους (εκει που είμαι εγώ εθελοντής δίνουμε κάπου 26000πιάτα φαγητό την εβδομάδα) και μπορεί και γλυτώνει οικογένειες από το να βγουν στο δρόμο (3 οικογένειες γλίτωσαν για την ώρα την έξωση από τα λεφτά που μαζέψαμε) όταν το κράτος είχε πάρει το 95% της αρχική περιουσίας της έχει δεσμεύσει το 4,5% και της έχει αφήσει το 0,5% (προσφέροντας ως αντάλλαγμα την μισθοδοσία των παπάδων και δίνοντας το αφορολόγητο) μιλάμε για ένα μικρό θαύμα.