Τρίτη, Αυγούστου 10, 2010

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ...ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ...

Δεν πληρώθηκαν χθες το πρωί οι εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού του Δήμου Βόλου το επίδομα αδείας που αντιστοιχεί στους μόνιμους υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου, παρά τις διαβεβαιώσεις που τους είχαν δοθεί την περασμένη εβδομάδα από τη Δημοτική Αρχή. Ο Δήμαρχος Βόλου, που όλο το πρωί βρισκόταν στη ΔΕΥΑΜΒ, είχε δώσει από νωρίς την εντολή να πληρωθεί το ποσό των 20.000 ευρώ, ωστόσο υπηρεσιακοί παράγοντες επέμεναν ότι δεν υπήρχαν χρήματα στο Δημοτικό Ταμείο, αφού η πρόσφατη εντολή του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι σαφής ότι για να υπογραφεί ένα ένταλμα θα πρέπει να υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση στον αντίστοιχο κωδικό.
Οι εργαζόμενοι μετά τη χθεσινή εξέλιξη θα συγκεντρωθούν αύριο το πρωί έξω από το γραφείο του Δημάρχου για την εξόφληση των δεδουλευμένων τους, αφού εκτός από το επίδομα αδείας τούς οφείλεται και η εξόφληση του μηνός Ιουλίου. Θα μαζευτούμε όσοι μπορούμε, είπε χθες η Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού του Δήμου Βόλου κ. Πέπη Αγραφιώτη, αφού οι περισσότεροι συνάδελφοι κάνουν χρήση της καλοκαιρινής τους αδείας.
Εξάλλου μετά τις 20 Αυγούστου θα συναντηθούν οι εργαζόμενοι με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Απ. Φοινικόπουλο, προκειμένου από κοινού και
κάτω από το πρίσμα της σημερινής δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας να καταλήξουν σε αποφάσεις αναφορικά με τα όσα θα ισχύσουν από το νέο εκπαιδευτικό έτος που ξεκινά πρώτα για το Δημοτικό Ωδείο στις 15 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια, από 1η Οκτωβρίου, στα Στέκια Νεότητας και στα Εργαστήρια Εικαστικών.
Αποφάσεις που όπως προκύπτουν από το πνεύμα των προτάσεων που έχει ετοιμάσει ο Σύλλογος Εργαζομένων αποσκοπούν στη συμπίεση του λειτουργικού κόστους των δεκάδων δράσεων που υλοποιεί κάθε χρόνο στον τομέα του πολιτισμού η Κοινωφελής Επιχείρηση. Προτάσεις ωστόσο που μετά δημοσιοποίησή τους την περασμένη εβδομάδα προκαλούν ενστάσεις και τριβές, με πολλούς να σημειώνουν ότι ενδεχόμενη υιοθέτησή τους, όπως για παράδειγμα αυτή που αφορά στη διδασκαλία τεσσάρων ταυτόχρονα σπουδαστών στα διάφορα μουσικά όργανα ίσως οδηγήσει σε θεαματική μείωση των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.
Ειδικότερα σύμφωνα με την Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζόμενων στην Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού κ. Πέπη Αγραφιώτη μερικές από τις προτάσεις που θα καταθέσουν στον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού είναι οι παρακάτω:
- Να μην υπάρχουν στο Δημοτικό Ωδείο εκπαιδευτές - καθηγητές που είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Η πρόταση αυτή γίνεται προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε εκπαιδευτές που έχουν πολύ λίγες ώρες την εβδομάδα και δεν έχουν άλλους πόρους, να εργάζονται περισσότερες ώρες την εβδομάδα.
- Να κοπούν τα οδοιπορικά που χορηγούνταν όλα τα προηγούμενα χρόνια σε καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου που έρχονταν στο Βόλο από την Αθήνα. Τη θέση τους θα ζητηθεί να την πάρουν Βολιώτες που έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα στο αντίστοιχο μουσικό όργανο.
- Θα ζητηθεί επίσης να μη γίνονται εφεξής μαθήματα στο Ωδείο με έναν μόνον μαθητή, αλλά με τρεις ή παραπάνω μαθητές ταυτόχρονα, εφόσον οι τελευταίοι είναι στο ίδιο επίπεδο.
- Στο Δημοτικό Ωδείο στα υποχρεωτικά να μη διδάσκονται επιπλέον από όλα όσα δεν τα προβλέπει το Υπουργείο Παιδείας και στα ειδικά μαθήματα να γίνεται διδασκαλία τουλάχιστον από 2-3 μαθητές που είναι στο ίδιο επίπεδο.
- Στα Στέκια Παιδιού να μην γίνονται μαθήματα με λιγότερα από 3-4 παιδιά και τα οποία μέχρι σήμερα γίνονται ακόμη και με ένα σπουδαστή.
- Στα τμήματα κεραμικής και ζωγραφικής τα τμήματα θα είναι πάνω από δέκα παιδιά.
Για όλα τα παραπάνω οι εργαζόμενοι θα ετοιμάσουν και το οικονομικό όφελος που θα υπάρξει για τα οικονομικά της Κοινωφελούς Επιχείρησης και την οποία στη συνέχεια θα θέσουν υπό την τελική έγκριση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού.
Σημειώνεται πως για το νέο εκπαιδευτικό έτος η πρόβλεψη είναι να μη δοθεί καμία αύξηση στους ωρομίσθιους καθηγητές, ενώ «παγωμένα» θα είναι και τα δίδακτρα τόσο στο Ωδείο, όσο και στα Στέκια και στα Εργαστήρια Εικαστικών.

taxydromos.gr

ΠΡΕΖΑ TV
10-8-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: