Τρίτη, Σεπτεμβρίου 07, 2010

ΣΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑ 105 ΟΙ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΟΜΕΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΓΟΛΓΟΘΑ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ…

Τα προβλήματα των 105 νεφροπαθών που εξυπηρετούνται από τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού εξέθεσε για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου κ. Βασίλης Γιαννάκος χθες στον Υποδιοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Γιάννη Ντόκο. Βασικά αιτήματα του Συλλόγου είναι η ενίσχυση της Μονάδας με ιατρούς και με νέα μηχανήματα.

Ο κ. Γιαννάκος εξέθεσε στον Υποδιοικητή του Νοσοκομείου Βόλου τα προβλήματα των νεφροπαθών και ζήτησε τη βοήθεια της Διοίκησης του Νοσοκομείου στην επίλυσή τους.
Ειδικότερα ο Σύλλογος ζητά να ενισχυθεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με έναν ακόμη νεφρολόγο και με δύο επικουρικούς ιατρούς, καθώς αυτή τη στιγμή 105 νεφροπαθείς αιμοκαθάρονται σε τρεις βάρδιες και το ιατρικό προσωπικό δεν επαρκεί για την πλήρη εξυπηρέτησή τους.
Επιπλέον απαίτηση των νεφροπαθών είναι και η εισροή πέντε πεπειραμένων νοσηλευτριών στη Μονάδα, προκειμένου να συμπληρώσουν το οργανόγραμμα της Μονάδας που θέλει 21 νοσηλεύτριες, αλλά και η έλευση βοηθού θαλάμου, ο οποίος θα βοηθά τους νεφροπαθείς τις ώρες αλλαγής της αιμοκάθαρσης.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή τις υπηρεσίες τους στους αιμοκαθαρόμενους προσφέρουν 16 νοσηλεύτριες μαζί με την προϊσταμένη.
Εκτός των άλλων ο κ. Γιαννάκος σημείωσε πως το τελευταίο διάστημα παρατηρείται πρόβλημα στις τραπεζοκόμες κυρίως στην απογευματινή και βραδινή βάρδια, γι’ αυτό και ζήτησε την υποστήριξη αυτού του τμήματος, καθώς εξυπηρετεί όλα τα Τμήματα του Αχιλλοπούλειου.
Ωστόσο οι διεκδικήσεις του Συλλόγου δεν σταματούν μόνο στο ανθρώπινο δυναμικό. Ο κ. Γιαννάκος έκανε λόγο και για την έλλειψη μηχανημάτων.
Ο ίδιος σχολίασε πως από τη μέρα που ολοκληρώθηκε η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου η διοίκηση είχε υποσχεθεί στους νεφροπαθείς δέκα νέα μηχανήματα, τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν έρθει.
«Σκοπός ήταν να έχουμε 20 νέα μηχανήματα για τους αιμοκαθαρόμενους. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 20 μηχανήματα στη Μονάδα, από τα οποία τα οχτώ είναι παλιά και με προβλήματα. Ζητάμε να έρθουν επιτέλους τα νέα μηχανήματα για να γίνεται πιο σωστά και με ασφάλεια η αιμοκάθαρση», υπογράμμισε ο κ. Γιαννάκος.
Η διοίκηση είναι ενήμερη για τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις του Συλλόγου και θα πρέπει να ενημερώσει το Υπουργείο Υγείας για τα βήματα που θα ακολουθήσει.

Συντάκτης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

ΠΡΕΖΑ TV
7-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: