Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2010

ΣΕ ΡΗΞΗ Η ΟΜΕ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ

Σε ρήξη με τη διοίκηση του Οργανισμού οδηγούνται οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, με την ΟΜΕ - ΟΤΕ να έχει ήδη προκηρύξει 24ωρη απεργία για τις 29 Σεπτεμβρίου.Την ίδια στιγμή σοβαρές αιχμές κατά της διοίκησης αφήνουν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας σε επιστολή τους προς τους δύο βασικούς μετόχους του Οργανισμού, τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutshe Telekom, Ρενέ Ομπερμαν, με τους οποίους ζητούν συνάντηση.
Στην επιστολή τους κατηγορούν τη διοίκηση για «παρελκυστική τακτική» και «σπατάλες», ενώ της καταλογίζουν επιλογές, οι οποίες -όπως λένε- έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις διακηρύξεις της για μείωση του λειτουργικού κόστους. Οι εργαζόμενοι προειδοποιούν για ρήξη και εργασιακή αναταραχή υπογραμμίζοντας πως η διοίκηση ουσιαστικά αρνείται την παροχή στοιχείων και τον διάλογο για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Συγκεκριμένα σε μια αναδρομή των τελευταίων ετών η ΟΜΕ - ΟΤΕ κατηγορεί τη διοίκηση για:
Αύξηση των θέσεων ευθύνης σημειώνοντας ότι το 2004 ο Οργανισμός είχε 1.200 επιδοτούμενες θέσεις ευθύνης και τις έφτασε στις 2.250 αυξάνοντας τα επιδόματα και τις παροχές: «Παρέλαβε τότε 12 Γενικές Διευθύνσεις και μηδενικό αριθμό βοηθών γεν. δ/ντών και σήμερα έχει 17 Γενικές Δ/νσεις με πλήθος Βοηθούς Γεν. Δ/ντων, ενώ οι αποδοχές τους έχουν υπερδιπλασιαστεί συνοδευόμενες από bonus, ακριβά αυτοκίνητα, πιστωτικές κάρτες κ.ά.» τονίζουν.
Αύξηση του κόστους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ, το οποίο υπερβαίνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Προσλήψεις νέων εργαζομένων: «Η διοίκηση, ενώ την περίοδο 2005-2008 αποχώρησαν από τον Οργανισμό (κυρίως λόγω της εθελουσίας εξόδου) 6.700 εργαζόμενοι του ΟΤΕ, προχώρησε σε πρόσληψη 3.400 περίπου νέων εργαζομένων. Μάλιστα η αναλογία νεοπροσληφθέντων προς αποχωρήσαντες ήταν διαρκώς αυξανόμενη (2005: 1%, 2006: 39%, 2007: 100%, 2008: 300%)».
Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για πρόσληψη «άγνωστου αριθμού συμβούλων και στελεχών της αγοράς με τεράστιες αμοιβές», αλλά και επαναπροσλήψεις συνταξιούχων πρώην εργαζομένων του ΟΤΕ «με μεγάλες ετήσιες αποδοχές», ενώ αναφορά κάνει και στις δύο θυγατρικές εταιρείες, την OTEPlus και την Hellascom, «που δανείζουν προσωπικό στον ΟΤΕ», ο οποίος ταυτόχρονα «εκχωρεί έργο της εταιρείας σε εργολάβους».

ethnos.gr

ΠΡΕΖΑ TV
13-9-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: