Παρασκευή, Δεκεμβρίου 10, 2010

«ΑΝΩΝΥΜΟΙ»: ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ

Με προκήρυξή τους, που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, οι «Ανώνυμοι» χακτιβιστές αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις κυβερνοεπιθέσεις οι οποίες εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε ένδειξη συμπαράστασης στο WikiLeaks και τον ιδρυτή του Τζούλιαν Ασάνζ.

Οι χακτιβιστές τονίζουν ότι δεν είχαν ποτέ την πρόθεση να καταστρέψουν "ζωτικής σημασίας υποδομές εταιρειών", ούτε να κλέψουν προσωπικά δεδομένα χρηστών. Εξηγούν επίσης το γιατί δεν επιτέθηκαν ποτέ κατά του διαδικτυακού καταστήματος Amazon.com.

Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης των «Ανώνυμοι»:

Ποιοι είναι οι «Ανώνυμοι»

Στην πρόσφατη δημόσια δήλωσή τους, οι υπεύθυνοι του Wikileaks είναι οι μόνοι που προσδιόρισαν με σωστό τρόπο τι είναι οι «Ανώνυμοι».
Οι «Ανώνυμοι» δεν είναι μια οργάνωση, αλλά μάλλον μια συλλογικότητα του διαδικτύου.
Τόσο οι «Ανώνυμοι» όσο και εκείνοι που με τα δικά τους μέσα καλύπτουν τη δράση μας έχουμε επίγνωση της διαφορετικότητας όσων συμμετέχουν σε αυτή τη συλλογικότητα.
Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι η δομή της συλλογικότητάς μας χωλαίνει οργανωτικά, για έναν απλό λόγο: οι «Ανώνυμοι» έχουν μεν μια χαλαρή και αποκεντρωμένη δομή η οποία όμως λειτουργεί με βάση αρχές και ιδέες και όχι οδηγίες.
Δεν πιστεύουμε ότι, μέχρι σήμερα, έχει υπάρξει κάποια παρόμοια κίνηση στον κόσμο και γι’ αυτό μαθαίνουμε διαρκώς μέσα από τα λάθη μας και δοκιμάζοντας νέες μορφές δράσης. Ετσι λοιπόν, βρισκόμαστε πλέον σε θέση να αναπτύξουμε έναν καλύτερο τρόπο επικοινωνίας εκφράζοντας τις βασικές αξίες όλων εκείνων που συναποτελούν τους «Ανώνυμους» και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον μέσο πολίτη που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο ώστε να μάθει ποιοι είμαστε και τι εκπροσωπούμε.
Οι «Ανώνυμοι» δεν είναι μια ομάδα χάκερ.
Είμαστε απλοί χρήστες του διαδικτύου που οι πράξεις και τα κίνητρά μας έχουν να κάνουν με το ότι έχουμε αγανακτήσει από όλες τις μικρές και μεγάλες αδικίες των οποίων μάρτυρες γινόμαστε καθημερινά.
Δεν έχουμε πρόθεση να κλέψουμε τα προσωπικά σας στοιχεία ή τους αριθμούς των πιστωτικών σας καρτών.
Επίσης, δεν επιδιώκουμε να χτυπήσουμε ζωτικής σημασίας υποδομές εταιρειών, όπως η Mastercard, η Visa, το PayPal ή το Amazon.
Ο σημερινός μας στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των χρηστών σχετικά με την υπόθεση Wikileaks και των δολίων μεθόδων που χρησιμοποιούν αυτές οι επιχειρήσεις για να περιορίσουν τη δυνατότητα του Wikileaks να εξακολουθεί να υπάρχει.

Τι είναι το Operation Payback

Όπως προαναφέραμε, η «Επιχείρηση Ανταπόδοσης» δεν είχε ποτέ ως στόχο τις υποδομές οποιασδήποτε από τις εταιρείες ή τους οργανισμούς τους οποίους «χτυπήσαμε». Αντίθετα, επιτεθήκαμε μόνο στις εταιρικές τους ιστοσελίδες, στη «βιτρίνα» τους. Το «σπάσιμο» αυτής της «βιτρίνας» είναι μια συμβολική ενέργεια, μια ενέργεια, που όπως λέει ο blogger και ακαδημαϊκός Evgeny Morozov, αποτελεί μια «νόμιμη έκφραση διαφωνίας».

Οι επιθέσεις στο PayPal και γιατί δεν χτυπήσαμε το Amazon.com

Η διακοπή από το Amazon των υπηρεσιών παροχής DNS προς το Wikileaks, ήταν η σταγόνα με την οποία ξεχείλησε το ποτήρι δημιουργώντας ένα κύμα υποστήριξης για το Wikileaks.
Στις 9 Δεκεμβρίου το BusinessInsider.com ανέφερε ότι το Amazon.co.uk δεν θα δημοσιοποιούσε τα διπλωματικά έγγραφα που αποκάλυψε το Wikileaks σε μορφή e-book. Μόλις κυκλοφόρησε αυτή η είδηση, βρέθηκαν πολλοί που ζητούσαν με μηνύματά τους στο Twitter να υπάρξουν αντίποινα με επίθεση κατά του site του Amazon. Η επίθεση αυτή δεν έγινε ποτέ.
Ασχετα για το αν ήμασταν πράγματι σε θέση να εξαπολύσουμε μια DDoS επίθεση κατά του Amazon.com αυτός δεν ήταν ο μοναδικός λόγος που δεν «χτυπήσαμε». Μετά από τα μηνύματα που προαναφέραμε, η «επικείμενη» επίθεση «διαφημίστηκε» από πολλά μέσα ενημέρωσης. Ετσι, θεωρήσαμε ότι αυτή θα μπορούσε να επηρεάσει τους πολίτες με αρνητικό τρόπο κάνοντάς τους να αισθάνονται ότι απειλούνται και οι ίδιοι από τους «Ανώνυμους».
Με απλά λόγια: το να επιτεθούμε σε ένα μεγάλο κατάστημα λιανικών πωλήσεων απ’ όπου χιλιάδες άνθρωποι αγοράζουν δώρα για τους αγαπημένους τους, θα άφηνε μια πολύ άσχημη γεύση.
Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις κατά του PayPal έχουν ήδη περιορισθεί. Συγκεκριμένα: ενώ δεν έχουμε αποδυναμώσει τη δυνατότητα online συναλλαγών, έχουμε καταφέρει να επιβραδύνουμε τη λειτουργία του κεντρικού site συνεχίζοντας έτσι να στέλνουμε ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης σε όσους το χρησιμοποιούν.

ΠΡΕΖΑ TV
10-12-2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

We are not a group.
we are a Legion.
We are everywhere.
We are anyone.
We are Anonymous.
Expect us.

Happy raid Christmas