Τρίτη, Μαΐου 10, 2011

ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΑΝΑΚΡΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΧΗΡΕΣ ΛΑΝΤΕΝ

Το Πακιστάν αναμένεται να επιτρέψει στις ΗΠΑ να ανακρίνουν τις τρεις συζύγους του Οσάμα μπιν Λάντεν, οι οποίες βρίσκονταν μαζί του στο κτιριακό συγκρότημα όπου σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα, κάνοντας ένα βήμα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, μετά την ένταση που ακολούθησε την επιδρομή.
Η κυβέρνηση Ομπάμα αναμένεται να αποκτήσει πρόσβαση στις γυναίκες σύντομα, βασισμένη σε απάντηση από την κυβέρνηση του Πακιστάν, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος χθες, χωρίς να διευκρινίσει το πότε.


Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από τον Λευκό Οίκο.

Η απόφαση αυτή έρχεται ύστερα από λεκτική αψιμαχία μεταξύ των δύο χωρών. Πακιστανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι οι ΗΠΑ θα έπρεπε να έχουν ενημερώσει το Πακιστάν εκ των προτέρων για την επιχείρηση εξόντωσης του Λάντεν. Οι ΗΠΑ αμφισβήτησαν το κατά πόσο οι πακιστανικές αρχές γνώριζαν για την παρουσία του μπιν Λάντεν στη χώρα τους.

Χθες, ο Πακιστανός πρωθυπουργός, Γιούσουφ Ράζα Γκιλάνι εξέφρασε παράπονα για τη «μονομέρεια» που επέδειξε η Ουάσιγκτον εξαπολύοντας την επιδρομή την 1η Μαΐου κατά της έπαυλης στο Αμποταμπάντ (βορείως του Ισλαμαμπάντ), όπου κρυβόταν ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως αρνείται να «ζητήσει συγγνώμη» για την επιδρομή, επαναλαμβάνοντας πως οι ΗΠΑ θεωρούν τις σχέσεις τους με το Πακιστάν ως «περίπλοκες» μεν, «σημαντικές» δε.
 

ΠΡΕΖΑ TV
10-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: