Τρίτη, Μαΐου 31, 2011

ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΡΟΛΑ ΤΟ ΙΚΑ ΕΤΑΜ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ

Χωρίς διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ ΕΤΑΜ θα μείνουν περισσότεροι από 15.000 πολίτες των Βασιλικών. Από αύριο αναστέλλεται η λειτουργία του μοναδικού υποκαταστήματος της περιοχής, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να είναι αναγκασμένοι να πηγαινοέρχονται στη Θεσσαλονίκη, είτε στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ Καλαμαριάς είτε στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ της Μαρτίου, προκειμένου να διευθετήσουν τις υποθέσεις τους.
Οι κάτοικοι είναι αγανακτισμένοι και χθες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ ΕΤΑΜ της Αριστοτέλους. Από τη μεριά του, ο δήμος Θέρμης, στον οποίο υπάγονται τα Βασιλικά, χαρακτηρίζει την απόφαση της κεντρικής διοίκησης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων απαράδεκτη και δηλώνει έτοιμος να ασκήσει κάθε ένδικο μέσο για να την ακυρώσει.


“Το συγκεκριμένο υποκατάστημα του ΙΚΑ ΕΤΑΜ λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια στα Βασιλικά και στεγάζει διοικητικές υπηρεσίες. Εξυπηρετεί 15.000 πολίτες, οι οποίοι, ειδικά οι συνταξιούχοι, δεν είναι δυνατόν να ταλαιπωρούνται καθημερινά πηγαίνοντας στη Θεσσαλονίκη για τις υποθέσεις τους (χαρτιά για οικοδομικές άδειες και ένσημα)”, δηλώνει στη “Μ” ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θέρμης Απόστολος Τσολάκης.
Παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι “η δημοτική αρχή, μετέχοντας και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της κοινωνίας, έχει λάβει όλες τις αποφάσεις κι έχει κάνει όλες τις ενέργειες προκειμένου να ανατρέψει αυτή την απόφαση. Θα είμαστε σθεναρά και συνεχώς απέναντι σε τέτοιες αποφάσεις. Στόχος μας είναι όλοι οι οικισμοί και οι κοινότητες του δήμου μας να έχουν ζωή και υπηρεσίες που να μπορούν να λειτουργούν”.

Το χρονικό της απόφασης
Όπως εξηγεί ο κ. Τσολάκης, η αρχική απόφαση για αναστολή των εργασιών του παρατήματος ΙΚΑ ΕΤΑΜ Βασιλικών αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στις 18 Απριλίου, αλλά ο δήμος Θέρμης ενημερώθηκε με φαξ στις 26 Απριλίου. Την αμέσως επόμενη μέρα συγκλήθηκε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο. Η πρώτη απόφαση που ελήφθη ήταν ότι το ΙΚΑ πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί και να βελτιώσει τις λειτουργίες του.
Στις 11 Μαΐου το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης αποφάσισε να αντιδράσει και πάλι στην απόφαση αυτή χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη, χωρίς αιτιολόγηση και χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση και συνεργασία με τη δημοτική αρχή. Επίσης, αποφάσισε να ζητηθεί η άσκηση κάθε ένδικου μέσου για την ακύρωση της απόφασης. Ήδη το ζήτημα αυτό ανατέθηκε σε νομικό.
Στις 19 Μαΐου ο δήμαρχος Θέρμης απέστειλε έγγραφο στον διοικητή του ΙΚΑ ΕΤΑΜ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ζητώντας του να αναστείλει την απόφαση αυτή. Στις 26 Μαΐου ο δήμαρχος έστειλε και δεύτερη επιστολή, μετά από απόφαση της δημοτικής κοινότητας Βασιλικών, με την οποία τον ενημέρωνε ότι, εφόσον προκύπτουν οικονομικοί λόγοι για την αναστολή λειτουργίας του συγκεκριμένου παρατήματος του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, προτίθεται να παραχωρήσει δημοτικό χώρο για τη λειτουργία του.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιατρών ΙΚΑ Θεσσαλονίκης - Βόρειας Ελλάδας Σάββας Παρασκευόπουλος τονίζει ότι θα κλείσουν πολλές διοικητικές υπηρεσίες ΙΚΑ ΕΤΜΑ, στο πλαίσιο των περικοπών, ενώ συζητείται ακόμη και κλείσιμο ιατρείων του ΙΚΑ.

Της Νικολέτας Μπούκα

ΠΡΕΖΑ TV
31-5-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: