Τρίτη, Ιουλίου 26, 2011

Χωρίς σχολείο 150 μαθητές στην Ημαθία..Και η υποβαθμιση της παιδειας απο την Αννα Διαμαντοπουλου καλα κρατει...


Στον «αέρα» 150 μαθητές στην Ημαθία, δεν γνωρίζουν πού θα πάνε σχολείο από Σεπτέμβριο! Το Γυμνάσιο Πλατέος, που λειτουργεί 70 χρόνια, καταργείται με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, ενώ δεν έχει προσδιοριστεί σε ποιο σχολείο θα φοιτήσουν τα παιδιά.
«Κάτω τα χέρια από το Γυμνάσιο», φωνάζουν κάτοικοι και φορείς της κοινότητας Πλατέος, στον Δήμο Αλεξάνδρειας, αντιδρώντας στο κλείσιμο του σχολείου που λειτουργεί ανελλιπώς 70 χρόνια.



«Η απόφαση του υπουργείου είναι αναίτια και απαράδεκτη», τονίζουν σε χθεσινή ανακοίνωσή τους.


Το Γυμνάσιο Πλατέος έχει δυναμικό 150 παιδιών και συστεγάζεται με το Λύκειο στην ίδια περιοχή, σε ένα διδακτήριο με άνετους χώρους και άρτια εξοπλισμένο.


«Δεν υπήρχε κανένας λόγος να το κλείσουν. Η χωρητικότητά του είναι τόση ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις λειτουργίας και την ικανότητα κάλυψης μεγαλύτερων αναγκών», αναφέρουν οι κάτοικοι.


«Στην ευρύτερη περιοχή, λειτουργούν άλλα δύο Γυμνάσια, στις κοινότητες Κορυφής και Τρικάλων, σε απόσταση περίπου 6-7 χιλιομέτρων. Ωστόσο, το υπουργείο δεν μπήκε καν στον κόπο να ανακοινώσει πού θα πάνε σχολείο τα παιδιά μας από τον Σεπτέμβριο», ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας Πλατέος, Κώστας Κιορογλίδης.


Ηδη το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Πλατέος που συνεδρίασε εκτάκτως, παρουσία εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, καθηγητών και εκπροσώπων τοπικών φορέων, αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει σε μαζικές κινητοποιήσεις. Με ανακοίνωσή του, καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πρώην δημαρχείο, αύριο το πρωί.


Στο μεταξύ, αντιπροσωπεία του δήμου θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να συναντηθεί με την υφυπουργό Παιδείας, διεκδικώντας ανάκληση της απόφασης.


«Σε διαφορετική περίπτωση, θα προχωρήσουμε σε δυναμικές αντιδράσεις», τόνισαν εκπρόσωποι των κατοίκων και τοπικών φορέων.
-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


ΠΡΕΖΑ TV
26-7-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: