Σάββατο, Αυγούστου 27, 2011

ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ!!!


ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ...ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ...ΟΤΙ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ...ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ...


Κάλεσμα προς τον εμπορικό κόσμο της Χίου να ανοίξει τα καταστήματά του το Σάββατο και την Κυριακή απεύθυνε με προχτεσινό δημοσίευμά της η τοπική εφημερίδα «Αλήθεια» της Χίου με αφορμή την έλευση Τούρκων τουριστών - λόγω του Ραμαζανιού - και με άλλοθι την οικονομική κρίση.

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ καταγγέλλει ως επικίνδυνα και οπισθοδρομικά τα καλέσματα του συγκροτήματος «Αλήθεια» και υπογραμμίζει ότι «η καταπάτηση της κυριακάτικης αργίας για τα μικρά μαγαζιά και τους εμποροϋπαλλήλους ανοίγει την κερκόπορτα και την όρεξη στις πολυεθνικές επιχειρήσεις να κερδίσουν την εφταήμερη βδομάδα λειτουργίας των επιχειρήσεών τους, εξοντώνοντας τα οικογενειακά μικρομάγαζα και οδηγώντας στην απόλυση εκατοντάδες κακοπληρωμένους εμποροϋπαλλήλους του νησιού».
Η Γραμματεία καλεί «τους εμποροϋπάλληλους και τους μικροεπαγγελματίες να αποκρούσουν τέτοια καλέσματα "σωτηρίας" και να οργανώσουν τον αγώνα τους, για την ανατροπή της αντιλαϊκής φορομπηχτικής πολιτικής, της κυβέρνησης των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών, που απολαμβάνουν φορο - προνόμια, φοροαπαλλαγές, οφσόρ επιχειρήσεις, δανεικά και αγύριστα, επιδοτήσεις από το ΕΣΠΑ».
Ανακοίνωση καταγγελία εξέδωσε και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου, ενώ συνδικαλιστές του κλάδου πραγματοποίησαν και παράσταση διαμαρτυρίας στον επόπτη εργασίας ξεκαθαρίζοντάς του ότι «δεν έχουν δικαίωμα οι καταστηματάρχες, όχι μόνο να απασχολήσουν εργαζόμενους, αλλά και να ανοίξουν τα καταστήματα».
«Οι εργαζόμενοι έχουν πληγεί σκληρά απ' τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Μας τα έχουν πάρει όλα... Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραδώσουμε την Κυριακάτικη αργία. Είναι κατεκτημένο - κατοχυρωμένο απ' τη νομοθεσία - αναφαίρετο δικαίωμα και δεν το διαπραγματευόμαστε».


ΠΡΕΖΑ TV
27-8-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: