Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2011

ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΑΦΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ…ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ «ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ» ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ!!!


Επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον προγραμματίζεται την προσεχή εβδομάδα, σε μια προσπάθεια του μεγάρου Μαξίμου να ενημερωθεί από τους δανειστές μας για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους λίγο πριν από την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της 23ης Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο κ. Παπανδρέου έκλεισε συναντήσεις -πιθανότατα την προσεχή Τρίτη ή Τετάρτη- με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ. Το μέγαρο Μαξίμου έχει επίσης ζητήσει, μέσω της διπλωματικής οδού, ραντεβού είτε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα είτε με τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, στο πλαίσιο της στήριξης του αμερικανικού παράγοντα στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος.



Ο Ελληνας πρωθυπουργός επιχειρεί με μια μίνι περιοδεία στα κέντρα των αποφάσεων (Βρυξέλλες, Ουάσιγκτον) να δείξει προς την κοινή γνώμη ότι η Αθήνα είναι ενήμερη, συμμετέχει στη διαπραγμάτευση και γνωρίζει το περιεχόμενο των συζητήσεων τόσο του γερμανογαλλικού άξονα όσο και του αμερικανικού παράγοντα για το ελληνικό θέμα.


Θ. ΤΣΙΤΣΑΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


ΠΡΕΖΑ TV
13-10-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: