Πέμπτη, Φεβρουαρίου 02, 2012

ΝΕΟΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ


Πρόβλημα στη συνοχή της κυβέρνησης συνεργασίας προκαλεί το νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση της χρήσης των ναρκωτικών, όταν τελείται σε ιδιωτικό χώρο. 
Τόσο η ΝΔ όσο και ο ΛΑΟΣ λένε «όχι», ενώ κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου τάσσεται και η ΚΝΕ που το απόγευμα της Πέμπτης (6 μ.μ.) διοργανώνει συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Ομόνοια, ενώ προγραμματίζει συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα την Παρασκευή.



Σύμφωνα με Τα Νέα, τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός διαφωνούν με την αποποινικοποίηση και κατάργηση της τιμωρίας που προβλέπεται στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για τους χρήστες.


Επίσης, ο ΛΑΟΣ αντιδρά και στον εξορθολογισμό των ποινών που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τους δράστες διακίνησης ναρκωτικών, τα λεγόμενα «βαποράκια», προκειμένου να μην έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους εμπόρους ναρκωτικών.


Την Τετάρτη, ο Γιώργος Καρατζαφέρης απείλησε με αποχώρηση του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση συνεργασίας εάν συνεχιστούν -όπως είπε- «οι αδέσποτες και οι εκτός πολιτικής συμφωνίας των υπολοίπων κομμάτων, πρωτοβουλίες».


«Ο ΛΑΟΣ έχει αναλάβει μεγάλο φορτίο να διεκπεραιώσει αρκεί να μην προκαλείται. Για εμάς αποτελούν πρόκληση όλες αυτές οι πρωτοβουλίες Παπαϊωάννου, όπως η αποποινικοποίηση της χρήσης αλλά και της εμπορίας των ναρκωτικών» τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
2-2-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: