Πέμπτη, Μαΐου 03, 2012

ΚΥΚΛΩΜΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΤΗ ΡΟΔΟ


Στα ίχνη κυκλώματος κλοπής και λαθρεμπορίας «χακί» πετρελαίου από στρατόπεδο στη Ρόδο βρίσκεται το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, δυνάμεις του οποίου πέρασαν χθες χειροπέδες σε αντισυνταγματάρχη, διοικητή τάγματος, στον αποθηκάριο καυσίμων, στον ιδιοκτήτη και στον οδηγό βυτιοφόρου που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Οι πληροφορίες ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει στο 95ο Τάγμα Μηχανικού στη Ρόδο είχαν φτάσει στο ΣΔΟΕ από τις αρχές του περασμένου μήνα και στελέχη του παρακολουθούσαν διακριτικά το τελευταίο δεκαπενθήμερο την είσοδο του στρατοπέδου.
Ετσι χθες, την ώρα που ιδιώτης με βυτιοφόρο έβγαινε από το στρατόπεδο, τον σταμάτησαν για έλεγχο και διαπίστωσαν ότι μετέφερε δύο τόνους πετρελαίου θέρμανσης που είχε φορτώσει από τις δεξαμενές του στρατοπέδου χωρίς να έχει το παραμικρό παραστατικό.
Το ΣΔΟΕ προχώρησε στη σύλληψη του έλληνα οδηγού του βυτιοφόρου, τον οποίο όμως λίγο αργότερα ο τοπικός εισαγγελέας άφησε ελεύθερο. Στα κεντρικά του ΣΔΟΕ σήμανε συναγερμός, καθώς θεωρήθηκε, όπως λένε πηγές του Σώματος, ότι τα στοιχεία που υπάρχουν δεν επιτρέπουν να αφεθεί ελεύθερος ο οδηγός του βυτιοφόρου. Υστερα από νεότερη εντολή του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτη και του οικονομικού εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη, ο οδηγός συνελήφθη εκ νέου. Μαζί του συνελήφθησαν και ο αντισυνταγματάρχης, διοικητής του τάγματος καθώς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «με εντολή του άνοιγε η πύλη για να περνά το βυτιοφόρο», ο αποθηκάριος καυσίμων αλλά και ο ιδιοκτήτης του βυτιοφόρου. Και οι τέσσερις αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα. Πηγές του ΣΔΟΕ αναφέρουν ότι υπάρχουν ενδείξεις για κλοπή καυσίμων του στρατού με τελικό αποδέκτη εργολάβο δημοσίων έργων της Ρόδου.
Ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης ενημέρωσε τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Δ. Αβραμόπουλο και σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΥΕΘΑ γίνεται λόγος για «περιστατικό ύποπτης μεταφοράς καυσίμου από ιδιωτικό βυτιοφόρο μέσα από στρατόπεδο της Ρόδου».
Ρεπορτάζ: Έλενα Λάσκαρη ΝΕΑ
ΠΡΕΖΑ TV
3-5-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: