Παρασκευή, Ιουνίου 01, 2012

ΣΤΙΓΚΛΙΤΣ: «ΆΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ»


Ο γνωστός νομπελίστας οικονομολόγος, Τζόζεφ Στίγκλιτς, μιλώντας στο CNBC εξέφρασε την πεποίθησή του πως οι συνέπειες μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι ακόμα άγνωστες.



«Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αντίκτυπο που θα έχει μια ελληνική έξοδος και δεν έχουμε πλήρη εικόνα. Όταν η Ελλάδα αναδιάρθρωσε το χρέος της δεν υπήρξε κάποιο τραύμα, αλλά αυτό θα είναι ένα πολύ μεγαλύτερο συμβάν και ως εκ τούτου μπορεί να επιφέρει πιο σημαντικά τραύματα, είπε συγκεκριμένα.


Παράλληλα υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει τη δυνατότητα να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους της ευρωζώνης, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για την παρατεταμένη υψηλή ανεργία στην ευρωζώνη και στις ΗΠΑ, προβλέποντας ότι δεν θα υπάρξει ισχυρή ανάπτυξη για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.


«Η ΕΚΤ έχει τα εργαλεία να κάνει περισσότερα από όσα κάνει. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν την κύρια ευθύνη, αλλά από τη στιγμή που δεν κάνουν κάτι η ΕΚΤ έχει τη δυνατότητα να κάνει πολλά περισσότερα», υπογράμμισε.
ΘΕΜΑ
ΠΡΕΖΑ TV
1-6-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: