Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2012

ΤΑ ΧΡΕΗ ΕΠΝΙΞΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ


Του Κώστα Καντούρη 
kantouris@hotmail.com
Οι διωκτικές αρχές πιστεύουν πως ο βασικός λόγος για τον οποίο ο 50χρονος οδηγήθηκε στην αυτοκτονία ήταν τα μεγάλα οικονομικά προβλήματά του, τα οποία ήταν γνωστά τόσο στην οικογένειά του όσο και στην αγορά της ακριτικής πόλης. Σημειολογικό για τα κίνητρα του αυτόχειρα χαρακτηρίζουν το γεγονός πως ο επιχειρηματίας επέλεξε να αυτοκτονήσει μέσα στο κλειστό εμπορικό κατάστημά του. Εκεί τον βρήκαν συγγενείς του, οι οποίοι τον αναζητούσαν από τη νύχτα του Σαββάτου, όταν εξαφανίστηκε από το σπίτι.

Ο 50χρονος πριν από μικρό χρονικό διάστημα αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα μετά το κλείσιμο μεγάλης αλυσίδας ηλεκτρικών ειδών σε όλη την Ελλάδα, αντιπρόσωπος της οποίας ήταν, όπως επισήμαναν έμποροι της Αλεξανδρούπολης. Λόγω των ανοιγμάτων που είχε στην αγορά δεν κατάφερε να σταθεί μόνος του στο εμπόριο ηλεκτρικών ειδών και πριν από τρεις μήνες αναγκάστηκε να κλείσει το κεντρικό κατάστημα, αφού κατασχέθηκαν τα είδη που είχε. Ο αυτόχειρας δεν άφησε πίσω του σημείωμα, για να εξηγήσει τους λόγους της απόφασής του, ωστόσο οι αρχές θεωρούν πως τα οικονομικά προβλήματα ήταν ο βασικότερος λόγος, καθώς το τελευταίο διάστημα άρχισε να χάνει τη μεγάλη περιουσία που είχε δημιουργήσει εδώ και πολλά χρόνια.
Η αυτοκτονία του επιχειρηματία από την Αλεξανδρούπολη προστίθεται σε δεκάδες που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες σε όλη την Ελλάδα με τα ίδια κίνητρα. Όπως έλεγαν αστυνομικοί στη «Θ», αρκετές περιπτώσεις αυτοκτονιών δεν καταγράφονται ότι προκλήθηκαν λόγω οικονομικών προβλημάτων, καθώς τις περισσότερες φορές οι αυτόχειρες δεν αφήνουν σημειώματα, ενώ και οι συγγενείς τους αποφεύγουν να μιλήσουν για τα πραγματικά αίτια, για να μην εκτεθούν στον κοινωνικό περίγυρό τους. «Είναι αλήθεια πως τα περιστατικά αυτοκτονιών για οικονομικούς λόγους έχουν αυξηθεί, αλλά αυτή η μεγάλη αύξηση δεν αποτυπώνεται πάντα στις αιτίες που επισήμως συνοδεύουν τέτοιες υποθέσεις», σημειώνουν.

http://www.makthes.gr/news/reportage/93918/

ΠΡΕΖΑ TV
25-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: