Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2012

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΕΝΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ IOS 6


Kενό ασφαλείας στο browser του iOS 6 μπορεί να επιτρέψει σε τρίτους να υποκλέψουν προσωπικά αρχεία, φωτογραφίες και βίντεο από τα τηλέφωνα!
Μπορεί τα λειτουργικά της Apple να φημίζονται για την ασφάλεια τους, γεγονός όμως είναι πως όσο αυξάνεται η δημοτικότητα τους, τόσο αυξάνεται και το ενδιαφέρον των χάκερς για αυτά. Ομάδα ερευνητών από την Ολλανδία ανακάλυψε ένα σημαντικό κενό ασφαλείας στο browser του iOS 6 που μπορεί να επιτρέψει σε τρίτους να υποκλέψουν προσωπικά αρχεία, φωτογραφίες και βίντεο από τα τηλέφωνα.

Το hack που εκμεταλλεύεται το εν λόγω κενό δουλεύει μέσω javascript και μπορεί να εκθέσει σε τρίτους ακόμα και το ιστορικό πλοήγησης και τον τηλεφωνικό κατάλογο των χρηστών. Μάλιστα δεν εμφανίζεται μόνο στο iOS 6 αλλά και στο iOS 5.1.1 το οποίο βρίσκεται εγκατεστημένο σε εκατομμύρια συσκευές.
Το κενό ασφαλείας θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί από κακόβουλες ιστοσελίδες, οι οποίες μέσω ενός απλού javascript θα μπορούν να κλέβουν φωτογραφίες, βίντεο και τις επαφές των χρηστών iOS. Το javascript μάλιστα λειτουργεί με τέτοιο τρόπο που οι χρήστες δεν καταλαβαίνουν τίποτε κατά τη διάρκεια της υποκλοπής.
by Χριστίνα Φ.


Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=70657:-ios-6&catid=74:sites&Itemid=54#ixzz27VGWOEsL 
Seleo.gr News 

ΠΡΕΖΑ TV
25-9-2012

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

javascript?σε iphone?

Ανώνυμος είπε...

@ 9:02... μήπως το μπέρδεψες με το flash?