Τρίτη, Απριλίου 09, 2013

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΜΕΤΑΞΑ» ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΟΕΝΓΕ


Τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο «Μεταξά», το μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της χώρας, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σημειώνοντας ότι καλύπτεται μόνο το 54% των οργανικών θέσεων νοσηλευτών και το 47% των εργαζομένων υποχρεωτικής.


Σε ψήφισμά του το 8ο Συνέδριο της ΟΕΝΓΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, υπογραμμίζοντας ότι «οι επιπτώσεις αυτής της πολιτικής στην αντιμετώπιση της ιδιαίτερα ευαίσθητης ομάδας των ογκολογικών ασθενών θα είναι ολέθριες», ενώ προσθέτει ότι «σήμερα, που η προσέλευση ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία αυξάνει με γοργούς ρυθμούς, που η επίπτωση του καρκίνου αυξάνεται, είναι απαραίτητη η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όχι μόνο για τη διατήρηση των υπαρχουσών δομών, αλλά και για την αναγκαία διεύρυνσή τους».

Η ΟΕΝΓΕ αναφέρει επίσης ότι, ενώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, είναι ενήμερη από μηνών για το πρόβλημα, δεν έχει προχωρήσει σε καμία πρόσληψη προσωπικού. Αντί γι' αυτό, σημειώνει, η διοικήτρια επιδίδεται σε «συγχωνεύσεις κλινικών και κατά δήλωσή της θα προχωρήσει άμεσα σε κλείσιμο 70 κλινών».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΕΖΑ TV
9-4-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: