Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 25, 2013

ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ

Κρύφτηκαν από τη συζήτηση για τη φωτογραφική διάταξη που ευνοεί τους εφοπλιστές οι χρυσαυγίτες. Διακομματικό αίτημα να αποσυρθεί ως προϊόν διαπλοκής. 
Του Χάρη Ιωάννου
 Πέπλο προστασίας στους εφοπλιστές έριξε χθες για άλλη μια φορά η Χρυσή Αυγή, καθώς απουσίαζε επιδεικτικά και δεν τοποθετήθηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για το μείζον θέμα της σκανδαλώδους τροπολογίας που προβλέπει ότι οι μετοχές off shore ναυτιλιακών εταιρειών δεν θα δηλώνονται στο «πόθεν έσχες».


Το μπαλάκι στον υπουργό

Ακόμη και ο παριστάμενος υπουργός Μιχ. Χρυσοχοΐδης πέταξε το μπαλάκι στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, τον οποίο «έδειξε» ως υπεύθυνο μπροστά στο διακομματικό μέτωπο που συγκροτήθηκε χθες με αίτημα την απόσυρση της ρύθμισης.

Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση αυτή βρίσκεται κρυμμένη στο 6ο άρθρο μιας τροπολογίας που αφορά μεταξύ άλλων το πρόγραμμα… «Βοήθεια στο σπίτι» και περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο που ρυθμίζει την αγορά των… ΚΤΕΛ. Την αρχή έκανε χθες ο πρόεδρος της επιτροπής και βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Βλάχος, ο οποίος τόνισε ότι προσωπικά δεν πρόκειται να την υπερψηφίσει και πρόσθεσε: «Οι κουβέντες ώς εδώ. Τέρμα πια τα παιχνιδάκια στις πλάτες των βουλευτών. Τελεία και παύλα». Με τον κ. Βλάχο συμφώνησε και ο εισηγητής της Ν.Δ. Μ. Σενετάκης.

Λαμβάνοντας τον λόγο εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Δημ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) μίλησε για «φωτογραφική ρύθμιση με έντονη οσμή διαπλοκής» και σημείωσε με νόημα: «Δήλωση πόθεν έσχες είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν εκδότες και καναλάρχες. Αρκετοί εφοπλιστές έχουν μπει σε ΜΜΕ μέσω αχυρανθρώπων και ορισμένοι διαφημίζουν τη φιλία τους με τον πρωθυπουργό».

Κομιστές και αγγελιοφόροι

Ακόμη και ο Θάνος Μωραΐτης (ΠΑΣΟΚ) δήλωσε έκπληκτος πως «δεν ενημερωθήκαμε καθόλου και εγείρονται πολλά ερωτήματα».

Την απόσυρση της ρύθμισης ζήτησαν και οι Μίκα Ιατρίδη (Ανεξάρτητοι Ελληνες), Μίνα Ξηροτύρη (ΔΗΜΑΡ) και Νίκος Μωραΐτης (ΚΚΕ).

Ο υπουργός Μεταφορών Μιχ. Χρυσοχοΐδης περιορίστηκε να πει πως «τις εξηγήσεις θα τις δώσει ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης. Εγώ δεν είμαι κομιστής, ούτε αγγελιοφόρος κανενός».
     
 http://www.efsyn.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
25-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: