Τρίτη, Οκτωβρίου 08, 2013

ΠΡΟΣ...ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΑΛΛΟΙ 3 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Tην άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Ευστάθιου Μπούκουρα ζήτησαν οι ανακριτές Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας, οι οποίοι διενεργούν την έρευνα για την εγκληματική δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης.Το αίτημα διαβιβάστηκε ήδη προς τη Βουλή από την Εισαγγελία της Αθήνας, καθώς οι τρεις χρυσαυγίτες βουλευτές κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση αυτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές οδηγήθηκαν στην απόφαση αυτή μετά τις καταθέσεις-φωτιά που έδωσαν προστατευόμενοι μάρτυρες αποκαλύπτοντας την παραστρατιωτικού τύπου οργάνωση της Χρυσής Αυγής.Σημαντικά στοιχεία σε βάρος των τριών βουλευτών Γερμενή, Ηλιόπουλου, Μπούκουρα έχουν προκύψει κυρίως από τον προστατευόμενο μάρτυρα Ε', ο οποίος αναφέρθηκε και στους Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, Γιάννη Λαγό και Νίκο Μίχο.
Ο λόγος που δεν ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία από τον ανακριτή, όπως έγινε με τον αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο και τους πέντε πρώτους βουλευτές της Χρυσής, οι οποίοι συνελήφθησαν, είναι ότι μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους θεωρείται πως έχει εξαρθρωθεί η εγκληματική οργάνωση και επομένως δεν υφίσταται το «διαρκές» του εγκλήματος. Επομένως, οι ανακριτές της υπόθεσης για κάθε νέο εμπλεκόμενο βουλευτή πλην των ήδη κατηγορουμένων θα πρέπει πια να απευθύνονται με αίτημά τους στη Βουλή για άρση ασυλίας τους.
Οι δικογραφίες που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον εισαγγελέα για τους βουλευτές Ηλιόπουλο, Γερμενή και Μπούκουρα αφορούν στα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.
Σύμφωνα με το διαβιβαστικό που έφτασε στη Βουλή λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, η άρση ασυλίας των τριών βουλευτών ζητείται προκειμένου «να απολογηθούν για την πράξη της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση αυτής».
Στα δικαστήρια
Νωρίτερα χθες το μεσημέρι, ο βουλευτής Κορινθίας της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας εμφανίστηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου -όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους- να θέσει εαυτόν ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Ο βουλευτής υποστήριξε ότι γνωρίζει το όνομα του μάρτυρα Δ', που τον είχε κατονομάσει σε κατάθεσή του στον ανακριτή ως «γνώστη επιθέσεων κατά μεταναστών» και το ανέφερε στους δημοσιογράφους.
Τον χαρακτήρισε «ψευδομάρτυρα» και υποστήριξε ότι υπήρξε στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην περιφέρεια της Κορινθίας μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2012.
ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ
ΑΛΛΕΣ 3 ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Δικογραφία και για τον Κασιδιάρη
Στη συνεδρίαση της επιτροπής κοινοβουλευτικής δεοντολογίας την ερχόμενη Πέμπτη θα συζητηθούν και θα πάρουν τον δρόμο της Ολομέλειας άλλες τρεις αιτήσεις άρσης ασυλίας για αδικήματα που έχουν διαπράξει βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίες βρίσκονταν σε εκκρεμότητα.
Οι υποθέσεις
Πρόκειται για τον εκπρόσωπο του κόμματος -τον οποίο την περασμένη εβδομάδα, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να μην προφυλακίσουν- Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος στο Ηράκλειο Κρήτης κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στελεχών του κόμματος φέρεται να είπε σε αξιωματικό της αστυνομίας «θα έχεις εδώ πέρα νεκρούς, σου δίνω τον λόγο μου», τον Ηλία Παναγιώταρο για τα επεισόδια στην παράσταση Corpus Christi στο θέατρο Χυτήριο, καθώς και τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο για τη λειτουργία παράνομου ραδιοφωνικού σταθμού.
ΕΘΝΟΣ

ΠΡΕΖΑ TV
7-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: